Tipsdrill opent 2 nieuwe achtbanen in juni 2020

Logo Erlebnispark TripsdrillOp 26 juni 2020 opent het Duitse pretpark Erlebnispark Tripsdrill 2 nieuwe achtbanen. Een suspended thrill coaster genaamd Hals-über-Kopf en een family boomerang coaster met de naam Volldampf. Beide achtbanen zijn gebouwd door de Nederlandse firma Vekoma.

Hals-über-Kopf

Deze suspended thrill coaster is de extreemste achtbaan van de twee. Het is een hangende achtbaan van Vekoma. Bijzonder aan deze achtbaan is dat er alleen een heupbeugel in zit, terwijl de achtbaan 3 keer over de kop gaat. De track is 800 meter lang en 30 meter hoog. De maximale snelheid bedraagt 80 kilometer per uur. Op de baan kunnen maximaal 2 treinen met elk 10 karretjes rijden. Per trein is er plaats voor 20 personen. De maximale capaciteit per uur ligt op 800 personen per uur. Je moet minstens 1,20 meter lang zijn om mee te kunnen.

Volldampf

Voldampf betekent ‘op stoom’. Het is een familieachtbaan van Vekoma. Bijzonder aan deze achtbaan is dat je eerst achteruit, daarna vooruit en daarna weer achteruit gaat. De track is 500 meter lang en 22 meter hoog. De maximale snelheid bedraagt 60 kilometer per uur. Op de baan staat 1 trein met 10 karretjes. Per trein is er plaats voor 20 personen. Achterop de trein zit een grappige geit. De maximale capaciteit per uur ligt op 500 personen per uur. Je moet minstens 0,95 meter lang zijn om mee te kunnen.

Video van Tripsdrill

Foto’s van Tripsdrill