Europa Park heropent weer op 29 mei 2020

Europa Park logoDe familie Mack, eigenaar van het grootste attractiepark in Duitsland, is blij met de op 6 mei 2020 door de Duitse deelstaat Baden-Württemberg aangekondigde versoepelingen van de coronamaatregelen en heeft in nauwe afstemming met de overheid intensieve voorbereidingen getroffen voor de heropening van Europa Park, de overnachtingsmogelijkheden en restaurants op 29 mei 2020.

De veiligheid en gezondheid van de gasten en medewerkers heeft voor Europa Park altijd de hoogste prioriteit. Bezoekers moeten zich er veilig en prettig voelen. Daarom is besloten om vanaf 29-5-2020 met een begrensd aantal bezoekers te starten en worden daarvoor vanaf 13-5-2020 datumgebonden tickets voor het zomerseizoen 2020 in de online ticketshop aangeboden. Het attractiepark is groot en uitgestrekt waardoor er voor alle bezoekers en medewerkers genoeg ruimte is om zich te houden aan de voorgeschreven afstandsregels.

In het park zijn, naast het begrenzen van het aantal bezoekers, verdere maatregelen genomen om het infectierisico te minimaliseren. Zo zijn er o.a. in wachtrijen en restaurants markeringen aangebracht om afstand te houden. Zijn er extra desinfectieposten aangebracht en zullen beugels en andere oppervlaktes vaker gereinigd worden. Ook zullen bezoekers voor en tijdens het bezoek geïnformeerd worden over de verschillende maatregelen. Als aanvulling op de maatregelen ter plaatse zal Europa Park nieuwe technologieën met betrekking tot de wachtrijen en het houden van afstand invoeren.

De bestaande Europa Park & Rulantica-app wordt met nieuwe functies uitgebreid. Bovendien wordt een nieuwe extra app gepubliceerd welke op speelse wijze je op het houden van afstand tijdens het parkbezoek wijst. Contactloos betalen wordt gestimuleerd en alle medewerkers ontvingen een scholing. Ook de zes themahotels, het Camp Resort en de Europa Park-camping met hun restaurants, bars en cafés zullen op 29 mei de deuren weer open. Waterwereld Rulantica blijft vooralsnog gesloten maar de directie ziet een spoedige heropening optimistisch tegemoet.

Ook gasten uit Nederland, België en alle andere landen zijn, zodra grensverkeer weer mogelijk is, hartelijk welkom in Europa Park. De directie en medewerkers zien er naar uit de gasten vanaf 29 mei weer in Europa Park te mogen begroeten. Dan is het weer tijd voor: Tijd. Samen. Beleven.