Efteling streeft naar heropening op 20 mei 2020

Efteling logoIn goed overleg met de veiligheidsregio’s, heeft de Efteling besloten om met concrete stappen toe te werken naar een heropening van het attractiepark. Ze streven ernaar om op 20 mei 2020 de deuren weer te openen. Dit doen ze op aangepaste wijze en met een maximaal aantal gasten: maximaal een derde van de oorspronkelijke capaciteit. Het openen van het attractiepark gebeurt stapsgewijs. Beginnend met een kleine groep gasten. Zo kunnen de medewerkers wennen aan nieuwe werkwijzen en kunnen ze, waar nodig, de puntjes op de i zetten.

Maatregelen

Wij voeren de maatregelen door uit het protocol ‘Veilig Samen Uit’. Dit protocol biedt drie garanties, die passen bij de richtlijnen van het RIVM:

  1. We zorgen voor 1,5 meter afstand tussen huishoudens.
    We weten als geen ander hoe gasten zich bewegen in ons park en hoe we groepen kunnen spreiden. De kennis die wij hierover hebben opgedaan in de afgelopen decennia zetten we nu, meer dan ooit, in. Daarbij hebben we alle ruimte. Ons park is meer dan 140 voetbalvelden groot. Hier laten we een beperkt aantal gasten toe, die we vragen om vooraf online een ticket te reserveren. Zo kunnen we garanderen dat iedereen de ruimte heeft voor zijn dagje uit.
  2. We zorgen voor voldoende en heldere informatie.
    Veilig uit, dat doen we samen. Hierbij kunnen onze gasten nog steeds op ons vertrouwen. Daarom vertellen we duidelijk hoe gasten op een veilige manier samen uit kunnen. Alle informatie is te vinden op onze website en op schermen en borden in ons Park, ons hotel en onze vakantieparken. Ook onze medewerkers helpen hierbij. Zij zijn immers gewend én worden continue getraind om gasten een veilige en unieke dag, vol mooie herinneringen te bezorgen.
  3. We zorgen voor extra hygiënemaatregelen.
    We plaatsen centrale desinfectiepunten en maken contactpunten, zoals beugels en deurklinken, extra vaak schoon. Indien nodig, zorgen we voor persoonlijke beschermingsmiddelen. Met deze garanties is een dagje uit nú, net zo veilig als voorheen.

Overige bedrijfsonderdelen

Vakantiepark Efteling Bosrijk is vanaf 8 mei 2020 weer open. Gasten kunnen een verblijf zonder entree tot het park boeken. Vakantiepark Efteling Loonsche Land en het Efteling Hotel openen hun deuren vanaf 20 mei 2020. Efteling Golfpark gaat waarschijnlijk al eerder dan 20 mei 2020 open. Hierover is nog geen concrete datum bekend. Theatershow CARO volgt later.