56.305 euro ingezameld bij 2e editie Rollercoaster Run

Logo Walibi HollandOp zaterdag 13 juli 2019 vond in Walibi Holland de 2e editie van de Rollercoaster Run plaats. Ongeveer 250 deelnemers voltooiden zaterdagavond het parcours van 5 kilometer om en door het Flevolandse pretpark. Gezamenlijk haalden de renners, waaronder dj’s Barend van Deelen en Daniël Lippens van Radio 538, een bedrag van 56.305 euro op voor Fight Cancer.

Rennen en gillen voor het goede doel

De Rollercoaster Run startte om 19.00 uur. Het 5-kilometer lange parcours voerde de hardlopers dwars door Walibi Holland. Daarbij werden ze uitgedaagd om een ritje te maken in de achtbanen Lost Gravity, Xpress: Platform 13 en Untamed. Dit jaar vaardigde Radio 538 twee teams af, met aan het hoofd de dj’s Barend van Deelen en Daniël Lippens. Deelnemers konden zich bij een van de twee teams voegen. Daardoor barstte er tussen de dj’s een felle strijd los om zoveel mogelijk geld op te halen voor Fight cancer. Samen met hun verzamelde teamleden, waren de dj’s goed voor 21.963 euro.

Overhandiging van de cheque

Na afloop van de run overhandigde Mascha van Till namens Walibi Holland de cheque aan Limore Noach van Fight cancer. Mascha van Till: “Ik ben zo trots op alle deelnemers, ons team en de samenwerking met Fight cancer en Radio 538, want er is weer een schitterend bedrag bij elkaar gerend voor belangrijk onderzoek naar kanker.” Met het opgehaalde bedrag worden jonge, talentvolle onderzoekers gesteund in hun zoektocht naar de behandeling en genezing van kanker.