PortAventura opent darkride in thema van Sesamstraat

 PortAventura logoHet Spaanse attractiepark PortAventura nabij Salou opende op 6 april 2019 een nieuwe attractie. Het is een interactieve darkride met een Sesamstraatthema. De naam: Street Mission. In Street Mission gaan bezoekers samen met detective Grover op zoek naar een gestolen koekje.

15 miljoen

Daarbij kunnen ze punten scoren door op doelen te schieten. De attractie bevat 3D-schermen en fysieke decors met animatronics. Onder andere Grover, Bert en Ernie komen voorbij. De animatronics zijn geleverd door de Amerikaanse firma Sally Corporation. Op schermen komen bijvoorbeeld Elmo, Koekiemonster en Oscar voorbij. De gehele darkride duurt 6 minuten. De voorshow duurt 11 minuten. De 15 miljoen euro kostende attractie ligt in het themagebied SésamoAventura. Dat gebied opende in 2011.

Video