Vakantiepark Efteling Bosrijk breidt uit met 144 bedden

Efteling logoDeze week is gestart met de voorbereidingen van de bouw van twaalf nieuwe groepsaccommodaties in Vakantiepark Efteling Bosrijk. Het gaat om 144 bedden, verdeeld over 12 hoeves die per 2 verdeeld staan in het bestaande vakantiepark. De nieuw te bouwen Boshoeves hebben dezelfde uitstraling en inrichting als de 8 al bestaande groepsaccommodaties, behalve dat de woningen niet te schakelen zijn tot accommodaties voor 24 personen. Oplevering staat gepland voor komende zomer en de nieuwe groepsaccommodaties zijn vanaf nu boekbaar.

Duurzame bouw

Er is gekozen voor een duurzame bouw en exploitatie van de nieuwe Boshoeves. Zo worden de nieuwe accommodaties prefab gerealiseerd, wat duurzamer is dan traditioneel bouwen. In de Boshoeves wordt geen gas gebruikt om te verwarmen en te koken en er wordt enkel led-verlichting gebruikt. Ook worden de nieuwe accommodaties in het natuurrijke vakantiepark aangesloten op de bestaande warmte koude opslag (WKO) installatie van de Efteling. Middels dit energiebesparende klimaatregeling systeem circuleert het grondwater binnen de Wereld van de Efteling en wordt daarna teruggepompt in de bodem.

Groei verblijfsgasten

Steeds meer gasten weten hun weg naar de Efteling vakantieparken en -hotels te vinden en merken de meerwaarde van een meerdaags verblijf. Om in de toekomst meer (internationale) gasten een verblijf te kunnen bieden, is uitbreiding van de bestaande verblijfsaccommodaties nodig. Nu is gekozen voor een uitbreiding van het aantal Boshoeves, omdat de vraag naar deze 12-persoons accommodaties van 180 m2 groter is dan het huidige aanbod. Vakantiepark Efteling Bosrijk telt straks twintig groepsaccommodaties voor maximaal 12 personen. In het naastgelegen Vakantiepark Efteling Loonsche Land liggen vijftien accommodaties voor 12 personen.