Werkzaamheden Bellewaerde Aquapark gestart

Bellewaerde Aquapark logoDe werkzaamheden voor de realisatie van Bellewaerde Aquapark starten in januari 2019. Het indoorwaterpark heeft de ambitie om het meest complete waterpark voor de hele familie te worden. Voor de bouw wordt beroep gedaan op veel lokale bedrijven. Het zwemparadijs gaat naar verwachting 17 miljoen euro kosten. De opening van het gloednieuwe indoorwaterpark is voorzien in het voorjaar van 2019.

Over Bellewaerde Aquapark

Het indoorwaterpark heeft de ambitie om het meest complete waterpark voor de hele familie te worden. Tijdens de persvoorstelling, stelden Bellewaerde en LD Architecten de inhoud van  Bellewaerde Aquapark voor aan de hand van een maquette. Hierop zien we dat er verschillende waterspeeltoestellen zullen geplaatst worden in een oase van groen. Waarbij een tiental bomen en ander groen worden aangeplant. Kinderen van verschillende leeftijden kunnen op ontdekking gaan bij de 2 interactieve expeditieboten of in de speelzone met een grote kantelende emmer. Ook de allerkleinsten beleven plezier in een peuterbad en speelzone op hun maat. Een lazy river voert de bezoekers langs een grot, een klimmuur en tal van watereffecten. Voor de warme zomerdagen is er een buitenzone met ligweide . Bezoekers kunnen iets eten of drinken in het restaurant bij Bellewaerde Aquapark en plaatsnemen op het terras naast het zwembad of op het zonneterras buiten. Het hele jaar door zal men kunnen genieten van een aangename temperatuur van 34°C in het waterpark. Bellewaerde Aquapark draagt ook zijn steentje bij aan het milieu. Er wordt met een speciaal waterrecuperatiesysteem gewerkt, om zo het waterverbruik sterk te beperken. Hierdoor wordt er weinig afvalwater geloosd. Dit weinige afvalwater wordt gezuiverd via de algemene waterzuiveringsinstallatie van Bellewaerde.

Top secret glijbanen

Diverse leveranciers zijn druk in de weer om unieke en op maat gemaakte waterglijbanen voor te stellen. Bellewaerde Aquapark kiest voor een uniek transportsysteem waarbij de banden automatisch naar boven worden gebracht. De exacte samenstelling van de glijbanen laten we nog even aan de verbeelding over en wordt pas later vrijgegeven. Voor de bouw van Bellewaerde Aquapark wordt er beroep gedaan op veel lokale bedrijven zoals LD Architecten uit Kortrijk en hoofdaannemer Monument-Vandekerckhove uit Ingelmunster. De komst van Bellewaerde Aquapark betekent meteen de grootste investering ooit voor Bellewaerde. Voor het volledige project is er 17 miljoen euro voorzien. De werkzaamheden zullen ongeveer anderhalf jaar in beslag nemen. De opening van het gloednieuwe indoorwaterpark is voorzien in het voorjaar van 2019.