Europa Park breekt opnieuw bezoekersrecord in 2018

Europa Park logoMet meer dan 5,6 miljoen bezoekers heeft Europa Park afgelopen jaar het record van 2017 opnieuw weten te verbreken. 2018 stond in het teken van enkele grote bouwprojecten. De achtbaan CanCan Coaster en het vernieuwde Franse themagebied zijn al in gebruik genomen. In 2019 zullen  het 2e park en het 6e themahotel de deuren openen. Roland Mack, directeur en eigenaar van Europa Park: “We zijn heel blij dat de gasten ons na de brand in mei zo trouw gebleven zijn. De lange hitteperiode in de zomer werkte ook niet in ons voordeel. Maar de maand oktober met Halloween en het winterseizoen hebben het weer rechtgetrokken.

Krønasår en Rulantica

Om een verdere groei mogelijk te maken, werkt Europa Park aan uitbreiding van het aanbod. Op een steenworp afstand van het attractiepark opent in het voorjaar van 2019 het 6e themahotel ‘Krønasår’. Eind 2019 opent het waterpark ‘Rulantica’. In het attractiepark zal in de loop van het seizoen het Scandinavische themagebied weer opengesteld worden. Ook op andere plekken presenteert Europa Park weer nieuwe belevenissen. Intussen is ook een begin gemaakt met de herbouw van de attractie ‘Piraten in Batavia’ welke in 2020 zal openen.

In 2019

Daarnaast bouwt men achter de schermen extra woningen voor medewerkers en enkele nieuwe logistieke voorzieningen. Europa Park geeft  aan 4.000 mensen werk, maar zorgt indirect ook nog eens voor 8.000 arbeidsplaatsen. Met ‘Rulantica’ en ‘Krønasår’ komen er nog eens 550 directe arbeidsplaatsen bij. Europa Park is in 2019 geopend van 6 april tot en met 3 november 2019, dagelijks van 9.00 tot 18.00 uur. Het park blijft langer open op hoogseizoensdagen.