Nieuw sprookje voor de Efteling: de zes zwanen

Efteling logoDe Efteling heeft een groot sprookjesbos. Binnenkort komt daar een nieuw sprookje bij: de zes zwanen. Dit verhaal van de gebroeders Grimm wordt het 30ste sprookje in het Sprookjesbos. Het sprookje krijgt een plaatsje tussen de grot van Sneeuwwitje en het huis van Assepoester. Bijzonder is dat het klassieke sprookjestafereel in het slot zal gecombineerd wordt met een mini vaartochtje voor de kleinste bezoekers. De zes Zwanen zwemmen hun rondjes vanaf het najaar 2019. In oktober 2018 starten de bouwwerkzaamheden. Het sprookje gaat als volgt. Zes koningszonen worden door hun jaloerse stiefmoeder veranderd in zwanen. Hun kleine zusje moet een onmogelijke opdracht uitvoeren om die betovering te verbreken en haar broers terug te krijgen. Ze moet zes hemden van bosastertjes voor hen naaien en mag zes jaar niet spreken of lachen. Zoals het sprookjes betaamt loopt ook dit sprookje goed af en leven ze uiteindelijk nog lang en gelukkig.

Efteling zes zwanen