Europa Park heropent Frankrijk met 3 nieuwe attracties

Europa Park logoFrankrijk in Europa Park straalt weer volop! 10 maanden geleden begon de verbouwing en afgelopen week werd het vernieuwde, Franse themagebied officieel in gebruik genomen. Nog steeds vormt de grote 45 meter hoge zilveren bol het middelpunt. Deze bol herbergt nu maar liefst 3 nieuwe attracties! De totale investering van de verbouwing bedroeg zo’n 30 miljoen euro.

In 1989

Europa Park opende in 1989 een Frans themagebied. Vanaf het eerste moment is het belangrijkste symbool van dit gebied de ronde koepel met daarin de Eurosat-achtbaan. Tijdens de verbouwing van exact 311 dagen zijn alle baandelen en treinen vervangen. Ook is de thematisering compleet aangepast. Bezoekers die nu de nieuwe Eurosat CanCan Coaster beleven, maken in de wachtrij kennis met het kleurrijke leven in Parijs aan het begin van de 20e eeuw. Met name ontdekken ze het beroemdste variété-theater ter wereld: de ‘Moulin Rouge’. Op weg naar het station passeren ze een spiegeltent, objecten van de Wereldtentoonstelling, beklimmen ze de trappen van de Montmarte en lopen ze door een Parijse zolderkamer / atelier. In het station staat een van de 5 nieuwe treinen klaar voor een ritje door nachtelijk Parijs. Vanzelfsprekend begeleidt cancan-muziek uit onboard-speakers de rit. Onderweg ontmoet je taferelen uit het Parijse nachtleven.

Meer dan 30 jaar geleden

De 922 meter lange baan volgt in grote lijnen de lay-out, welke meer dan 30 jaar geleden bedacht is door de oprichter van het park: Franz Mack. Maar liefst 80 miljoen mensen hebben hier met veel plezier een ritje gemaakt. De nieuwe treinen en baandelen zijn geproduceerd volgens de nieuwste technieken en voorschriften. Deze attractie is geschikt voor iedereen vanaf 6 jaar en met de minimumlengte van 1,20 meter. De facade van de zilveren bol heeft eveneens een gedaanteverwisseling ondergaan. De nieuwe gevels nemen de bezoekers mee naar de frivole tijden van de Lichtstad, de ‘Belle Epoque’. Boven de ingang van de Eurosat CanCan Coaster draaien de wieken van de bekende ‘Moulin Rouge’. De omvangrijke verbouwingen zijn een eerbetoon aan de rijke cultuur, de bewogen geschiedenis en de speciale levensstijl van het buurland. De grens met Frankrijk is hemelsbreed 4 kilometer van het park verwijderd. De helft van de 3.800 medewerkers van Europa Park is afkomstig uit Frankrijk.

Madame Freudenreich

In de Franse gevelrij is ook het souvenir- en curiositeitenwinkeltje van Madame Freudenreich opgenomen. Dit omaatje uit de Elzas heeft een groot geheim. Bezoekers ontdekken dat ze achter haar winkeltje een wijnkelder heeft waar ze dinosaurussen grootbrengt. In haar tuin zien ze hoe de prehistorische dieren plezier hebben en hun surrogaatmoeder helpen bij het huishouden. In tegenstelling tot de voormalige attractie “Universum der Energie”, maakt men nu kennis met de vriendelijke kant van de dino’s. Andere nieuwigheden in het Franse themagebied zijn de drijvende bistroboot ‘Liberté’, de Elzasser Flammkuchenstand en de fonteinenshow ‘Fraternité’. Deze laatste toevoeging draait elk half uur op de klanken van verschillende Franse muziekstukken.

Eurosat Coastiality

Een derde attractie bevindt zich aan de achterzijde van de bol. Daar is de ingang van ‘Eurosat Coastiality’; een virtual reality-achtbaan. Bezoekers zetten de VR-headset al in de wachtrij op. Dan lopen ze in een virtuele wereld naar een van de twee speciaal hiervoor geprepareerde treinen. Dit ‘Roam & Ride’-principe is in nog geen enkel attractiepark ter wereld te vinden. De tweede wereldprimeur is het aparte VR-station van waaruit de treinen via een wisselspoor invoegen op de Eurosat CanCan-achtbaan. Enkele andere parken hebben reeds interesse getoond in deze techniek. De Coastiality-rijders bevinden zich continu 360 graden in een virtuele wereld en wel in die van de scifi-film ‘Valerian – de Stad van de 1.000 Planeten’. Deze film werd geregisseerd door Luc Besson die ook verantwoordelijk was voor de film ‘Arthur en de Minimoys’ waarop een andere attractie in Europa Park gebaseerd is. Voor Eurosat Coastiality dient men een apart ticket aan te schaffen en deze attractie is geschikt voor iedereen vanaf 12 jaar én 1,20 meter.

Foto’s van het vernieuwde themagebied