Rocky de Bever test Tweestryd in Wildlands

Logo WildlandsAdventure Zoo Wildlands in Emmen, wij waren er nog nooit geweest. Rocky de Bever focust zich namelijk op attractieparken en achtbanen. Maar sinds dit jaar, 2018, staat er een achtbaan in Wildlands! Daarom werd het park voor ons ineens interessant. Want wij wilden graag plaatsnemen in de eerste duellerende familie boomerang coaster van Nederland. Deze achtbaan schrijven we graag bij op ons lijstje! Op woensdag 5 september 2018 reisde het team van Rocky de Bever daarom af naar Emmen in Drenthe. Het park was gemakkelijk te vinden, dankzij de duidelijke bewegwijzering. Ook parkeren was geen probleem. Voor 10 euro per dag staat je auto op een grote parkeerplaats. Vanaf de parkeerplaats is het ongeveer 5 minuten lopen naar de hoofdingang van Wildlands.

Nortica

We begonnen onze ontdekkingsreis in het kleinste themagedeelte van Wildlands, namelijk Nortica. In Nortica draait alles om het onderzoeken van de natuur, zo hebben we ons laten vertellen. Nortica is ingericht als Noorse vissershaven. In dit themagedeelte van het park vindt je ijsberen, pinguïns, pelsrobben, zeeleeuwen, sneeuwuilen en laplanduilen. Stuk voor stuk vertoeven de dieren in prachtig aangelegde verblijven. Je kan echt zien dat de verblijven met veel zorg en liefde zijn ingericht. Het leukste verblijf vonden wij die van de ijsberen. Hier kun je de ijsberen zowel boven als onder water bekijken. Maar in Nortica is meer te doen. Neem bijvoorbeeld plaats in de 4D-simulator en ga mee op arctische expeditie. Of kijk naar de pelsrobben en de zeeleeuwen in het Norticatheater.

Foto’s in Nortica

Jungola

Nortica hadden we al gauw gezien want het is niet zo groot. Om 11.30 uur verlieten we het gebied weer, op weg naar het themagebied Jungola. In Jungola draait alles om het ontdekken van de natuur. Je vindt er aziatische olifanten, apen, heel veel vogels, prachtige vlinders, slangen, vleerhonden en nog veel meer. Toen we na afloop van ons bezoek op de website naar het dierenoverzicht keken, beseften we ons dat we nog lang niet alle dieren in Jungola hadden gezien. In de 2 reusachtige kassen is simpelweg teveel te doen voor 1 dag Wildlands. We snappen maar al te goed waarom mensen hier een jaarabonnement nemen. Jungola vonden wij het mooiste themagebied van Wildlands. Alle verblijven zijn zo natuurlijk mogelijk aangelegd.

Daarnaast is het themgebied spannend aangelegd. Je doolt heerlijk rond tussen alle planten en bomen. Verdwalen doe je pas echt in het bamboedoolhof. In Jungola vindt je ook de Rimbula River. Hier maak je in circa 10 minuten een rondvaart door de jungle. Zo zie je de dieren en de jungle van een heel andere kant, vanaf het water. We vonden dit een leuke attractie voor het hele gezin. Voor de kinderen is het Jungletheater ook een leuke aanrader. Hier krijg je de kans om onder andere een koningspython van dichtbij te bekijken! Na al het jungle avontuur hadden we honger gekregen. Gelukkig vind je in het Rimbula Restaurant een uitgebreid assortiment aan versnaperingen. Lunchen terwijl je uitkijkt op de olifanten, wie wil dat nou niet?

Foto’s in Jungola

Serenga

Na de lunch trokken we verder naar het laatste maar grootste themagebied Serenga. In Serenga staat het zorgen voor de natuur centraal. Het gebied is daarom ingericht als reservaat. De stropers zijn verjaagd en de dieren genieten nu van hun rust in het reservaat. Bekijk alle dieren eens rustig vanuit een grote truck tijdens de Serenga Safari. Een ware aanrader! Tijdens de rit vertelt de gids je van alles over de dieren. Onderweg kom je heel wat dieren tegen: een giraffe, neushoorn, waterbokken, zebra’s en struisvogels bijvoorbeeld. In de verte kun je, als je goed kijkt, misschien wel een leeuw spotten! Verderop in de woestijn, vind je kamelen en onagers. In het aquarium kijk je naar prachtige vissen en groene zeeschildpadden. Verderop, in het water buiten, verblijven de nijlpaarden. Wat een prachtig gebied mer prachtige dieren!

Een extra bijzonder verblijf vonden wij het verblijf van de prairiedogs. Deze kleine, grappige dieren kunnen rakelings voor je voeten langslopen. Dat komt omdat het looppad is voorzien van een soort wildrooster. Hierdoor kunnen de dieren vrij rondlopen, rondom en over de paden. Leuk bedacht maar het kan ook gevaarlijk zijn, zo zagen wij zelf. De wildroosters staan namelijk onder stroom, om te voorkomen dat de dieren niet weglopen. Bezoekers worden middels een groot embleem op de looppaden gewaarschuwd voor de hoogspanning, maar dat bleek niet genoeg. Wij zagen een kind dat blootsvoets, ook niet handig van de ouders om je kind zo over straat te sturen, over het rooster heen liep. Dat werd een pijnlijke ervaring en de ouders hadden totaal niet door wat er aan de hand was. Misschien iets meer doen aan waarschuwingsborden Wildlands?

Foto’s in Serenga

Tweestryd

In de uithoek van Serenga vonden wij, aan het einde van onze avonturentocht door Wildlands, de achtbaan Tweestryd. Hiervoor waren we naar Wildlands gekomen! De achtbaan zou een stille achtbaan zijn en dat klopte, pas toen we er bijna naast stonden hoorden we het geluid van de karretjes. Tweestryd is de eerste duellerende familie boomerang coaster van Nederland. Het is op dit moment zelfs de langste achtbaan in zijn soort! De baan is 218 meter lang, 20 meter hoog en tijdens de rit bereik je een topsnelheid van 60 kilometer per uur. Een ritje duurt ongeveer 1 minuut en 5 seconden en per uur kan de attractie 1100 personen aan. Er zijn geen inversies. De bouwer van de achtbaan is Vekoma. Tweestryd is nog niet zo lang open: eind maart 2018 is de achtbaan geopend door niemand minder dan Enzo Knol.

Je racet in deze achtbaan tegen elkaar voor het goede doel. De blauwe baan staat in het teken van eerlijk mijnbouw en de rode baan gaat voor duurzame landbouw. Er hangt een teller boven de baan, die geeft het aantal gewonnen ritten weer. Aan het einde van het jaar doneert Wildlands aan het goede doel van de baan die het vaakst gewonnen heeft. De rit verloopt kort maar uiterst soepel. Wij vinden het daarmee echt een leuke familieattractie, die naar onze mening prima in een dierentuin past. In bijvoorbeeld Engeland wordt dit concept al veel langer toegepast. Kijk bijvoorbeeld naar Chessington of Drayton Manor. Daar zijn hele dierentuinen met attractieparken verstrengeld. Waarom kan dat in Nederland niet? De bootvaart, safari en nu dus Tweestryd zijn leuke attracties, daar mogen er van ons best meer van in Wildlands komen.

Foto’s van Tweestryd

Eindoordeel Wildlands

Wij vinden Wildlands een hele leuke attractie. We hebben genoten van dit dagje uit tussen de attracties en tussen de dieren. Wat ons wel opviel: er waren veel Duitse bezoekers aanwezig, maar op erg weinig plekken was informatie in het Duits of in het Engels te bekennen. Veiligheidsvoorschriften hebben we in het Duits en in het Engels aangetroffen, maar tekst op de schermen in het park bijvoorbeeld niet. Daar was alles in het Nederlands. Ook tijdens de voorshow van de 4D-simulator in Nortica is geen ondertiteling, terwijl er minutenlang in het Nederlands gesproken werd. Jammer want in bijvoorbeeld Movie Park Germany wordt nagenoeg alle informatie aangeboden in het Duits, Nederlands en in het Engels. We hebben deze verbeterpunten inmiddels doorgegeven aan Wildlands. Voor de rest hebben we een topdag gehad!