Walibi Belgium toont onride nieuwe achtbaan Tiki Waka

Walibi BelgiumNa een tijd van bouwen en testen is het dan zo ver. Walibi Belgium heeft de eerste onride van de nieuwe achtbaan Tiki Waka online gezet. Deze nieuwe attractie staat in de zone Exotic World, ook een nieuw themagebied in het pretpark. Op 7 april 2018 mochten ook de eerste bezoekers plaatsnemen in de achtbaan. Daarmee is de opening van Tiki Waka en Exotic World een feit!

Tiki Waka

Tiki Waka is een zogenaamde Bobsled Coaster van de Duitse firma Gerstlauer. De achtbaan is 21 meter hoog en 564 meter lang. De topsnelheid bedraagt 55 kilometer per uur. Er staan 5 wagentjes op de baan. In elk karretje is plek voor 4 personen. Daarmee komt de capaciteit per uur op 600 personen. De minimale lengte om een ritje te mogen maken in de achtbaan wordt 1 meter. Voor dat de achtbaan opende hebben ook de parkdirecteur en de marketingmanager al ritjes gemaakt in de achtbaan. Daarvan zijn video’s verschenen op de Facebookpagina van Walibi Belgium.

Exotic World

Tiki-Waka staat in het nieuwe themagebied Exotic World. In dit gebied is in totaal 7,8 miljoen euro geïnvesteerd. Rond de nieuwe trekpleister werd ook een klimparcours aangelegd. Daarnaast staat de darkride Challenge of Tutankhamon en de Octopus in het gebied. Het nieuwe gebied is onderdeel van een ambitieus masterplan van het Belgische attractiepark. De komende jaren staan er verschillende grote attracties op de planning. Zoals een interactieve waterattractie (2019), een kinderachtbaan (2019), een interactieve darkride (2020), een megacoaster (2021) en een vliegtuigmolen (2022-2023).

Vernieuwd Aqualibi

Walibi Belgium heeft het waterparadijs Aqualibi ook voorzien van wat nieuws. De Kiddy Bay, een gedeelte voor jonge kinderen, opende onlangs. Het Belgische waterpark baadt nu in Caraïbische sfeer. Met Kiddie Bay opent Aqualibi een zone van 700 vierkante meter met glijbanen, watersproeiers en ander leuks voor kids. In totaal werd er 4,2 miljoen euro geïnvesteerd in deze nieuwigheden. De opknapbeurt van Aqualibi behoort ook tot het ambitieuze plan om Walibi Belgium naar een hoger niveau te tillen.