Peppa Pig land door honderden kinderen geopend in Heide Park

Logo Heide ParkOp zaterdag 24 maart 2018 opende het Duitse Heide Park de poorten voor honderden kinderen en hun families. De eerste openingsdag van het seizoen 2018 trok direct al duizenden bezoekers. Die hebben Peppa Pig land uitvoerig getest. Het themagedeelte, gericht op kleuters, is de nieuwste aanwinst voor het park. Je kunt Peppa’s huis bezoeken, dinosaurus rijden, een boottocht beleven en een ritje maken in de trein van Opa Pig. Ook was er een meet en greet met Peppa en haar broertje.

Peppa Pig hotelkamer

“Peppa Pig is extreem geliefd bij kinderen. We hebben al heel veel positieve reacties gehad over ons nieuwe themagebied. Het is mooi om te zien dat we op de eerste dag van het seizoen al zoveel stralende kinderen hebben gezien bij de attracties.” zo vertelde Sabrina de Carvalho, directeur van Heide Park. Niet alleen in het pretpark is Peppa Pig terug te vinden. Er zijn ook speciale Peppa Pig 3 themakamers gemaakt in het hotel van Heide Park. Dat vindt de directeur fantastisch.

Colossos update

Europa’s hoogste en snelste houten achtbaan Colossos keert in 2019 weer terug in Heide Park! Daarvoor is 12 miljoen euro beschikbaar gesteld. De complete houten track moet namelijk vernieuwd worden. De werkzaamheden hiervoor beginnen in april 2018. Heide Park belooft ons van de werkzaamheden op de hoogte te houden. Wanneer er nieuws is, kun je dat uiteraard teruglezen op onze website. We kijken in ieder geval uit naar de eerste Colossos rit in 2019! Wanneer die precies plaatsvindt blijft nog even geheim.

Nieuwe horrorattracties en seizoenspas

Voor adrenalinejunkies is er in 2018 in Heide Park weer genoeg te beleven. Nieuw dit jaar is de thrillpas: voor 46 euro kun je speciale thrill en horrorevents bezoeken. Bijvoorbeeld de zombie escape. Je wordt dan in teams van 6 tot 8 personen in een doolhof voor puzzels en zombies geplaatst. Zie de uitweg maar te vinden! Alleen door de puzzels op te lossen, neutraliseer je het zombievirus en kun je het einde van de wereld voorkomen. Om deel te nemen moet je minimaal 16 jaar oud zijn.

Verdwijnende attracties

In 2017 sloopte Heide Park al enkele attracties. De octopus, een topspin en een flipper werden verwijderd uit het park. Voor veel attracties waren de onderhoudskosten te hoog geworden. In 2018 sloopt Heide Park ook enkele attracties. Vanwege de komst van Peppa Pig land is de attractie Koggenfahrt bijvoorbeeld afgebroken. Daarnaast wordt de enterprise El Sol afgebroken. Volgens Heide Park had El Sol de afgelopen jaren steeds meer onderhoud nodig. Vanwege de onderhoudskosten werd besloten om El Sol ook te slopen.