Movie Park Germany biedt in 2018 talrijke vernieuwingen en bouwt kwaliteitsstrategie uit

Movie Park GermanyWanneer de rode loper voor Marilyn Monroe wordt uitgerold en professionele stuntmannen met jetski’s een spectaculaire geven op de Santa Monica Pier, dan heeft Movie Park Germany haar deuren geopend voor seizoen 2018. “Er gaat nog meer Hollywood-flair door onze straten waaien” vertelt bedrijfsleider Thorsten Backhaus. Een nieuwe attractie, meer straatentertainment, nieuwe shows en een nieuw Visitor Welcome Center in de stijl van een Hollywood Grand Hotel.

Excalibur – Secrets of the Dark Forest

In het kader van haar kwaliteitsoffensief voor de lange termijn, heeft Movie Park Germany veel spannende vernieuwingen in petto. “Dit jaar wijden we ons aan de nieuwe thematisering van een van de oudste en tegelijk meest populaire attracties in ons park. Met Koning Arthur, Merlijn en Excalibur creëren we een geheel nieuwe en magische wereld voor onze bezoekers. Een wereld die voor velen enigszins bekend zal overkomen, want dit thema werd al ontelbare keren verfilmd”, legt Thorsten Backhaus uit. Waterattractie “Mystery River” wordt in de loop van dit seizoen “Excalibur – Secrets of the Dark Forest”. Betoverde bossen, donkere holen, zeemonsters en een opwindende zoektocht naar het verdwenen zwaard Excalibur staan de bezoekers te wachten. “Nadat we vorig jaar met “Star Trek™: Operation Enterprise” een wereldwijd unieke achtbaan geopend hebben, leggen we ons dit jaar toe op deze oudgediende in ons park en geven we de attractie weer nieuwe glans”, vertelt de bedrijfsleider. Een langgekoesterde wens van het park en daarnaast ook een grote wens van de bezoekers. “We zijn van plan de nieuwe attractie in de loop van het voorjaar te openen.”

Visitor Welcome Center

Hoewel hier nog steeds druk aan gebouwd wordt, worden de eerste bezoekers van het park op 23 maart 2018 al wel ontvangen in het gloednieuwe Visitor Welcome Center. “Verschillende serviceonderdelen, zoals het Ticket Service Center of de klantenservice die voorheen over het park verdeeld waren, bevinden zich nu centraal op één plek”, beschrijft Thorsten Backhaus. “In dit nieuwe gebouw kunnen bezoekers hun vragen en verzoeken aan ons voorleggen. Hier kan men nu ook alle overige producten zoals de seizoenspas, de Speedy Pass, het Welcome Back Ticket of het All-Inclusive Ticket verkrijgen”, vertelt hij. “Uiteraard hechten we hier ook grote waarde aan een passende thematisering. Daarom worden de bezoekers nu ontvangen in een Hollywood Grand Hotel Lobby in jaren dertig stijl. Onze sterke drang naar authenticiteit doet zich hier ook gelden: exclusieve Art Deco tapijten uit Engeland, vloerbedekkingen en stoffen van een luxe merk, speciaal voor ons in de VS vervaardigde Art Deco buitenlampen en natuurlijk een origineelgetrouw interieur met antiek meubilair uit verschillende Europese landen.”

Entertainment

Niet alleen in het Visitor Welcome Center doet Movie Park Germany haar bijnaam “Hollywood in Germany” eer aan. Maar ook bij de nieuwe shows en het opnieuw uitgewerkte Street-Entertainment. “We breiden onze showaandeel in het park uit en hebben hiervoor een frisse en toch bewezen invalshoek gekozen”, beschrijft Thorsten Backhaus. “In de toekomst zullen Hollywood-lookalikes zoals Marilyn Monroe, Elvis of de Blues Brothers weer door het park trekken en onze bezoekers vermaken met kleine straatoptredens.” Door deze decentrale benadering gebeurt er veel meer in de straten en zijn er beduidend meer contactmomenten en verassingen voor de bezoekers. Wie dan nog steeds niet genoeg krijgt van ongewone showbijdragen, moet in de loop van het voorjaar maar eens op de Santa Monica Pier van het uitzicht gaan genieten. “Hier proberen we iets volledig nieuws waar niemand op gerekend heeft. Het stuntteam, die ook onze explosieve Stunt Show met adembenemende autostunts en vlammende pyrotechniek verzorgt, geeft een nieuwe show met jetski’s. Het gaat hier om een relatief klein wateroppervlak, en daarom is het een ongewoon idee. We verheugen ons er enorm op om onze gasten dit vermaak te kunnen bieden”, vertelt Thorsten Backhaus. Als laatste wordt ook nog eens de dans- en zang-show bij de centrale New York Plaza Bühne vernieuwd en deze bevat ook een nieuw thema. “Apropos Musik: Ik kan alvast verklappen dat we in het kader van ons kwaliteitsoffensief op dit moment een nieuw, eenduidig muzikaal ‘corporate design’ laten componeren. Met daadkrachtige ondersteuning van de firma IMAscore uit Paderborn geven we zo bijvoorbeeld onze telefoon-hotline, de mededelingen in het park en onze radio- en TV-spots een sterke herkenningsfactor.

Speciale dagen

Op speciale dagen kunnen de bezoekers zich naast op de bekende evenementen ook op premières in Movie Park Germany verheugen. “Dit seizoen organiseren we voor het eerst een Cosplay Day. We hebben meer dan 150 bekende Cosplayers weten te strikken om hun waanzinnig detailgetrouwe en waardevolle kostuums aan onze gasten te showen”, beschrijft hij de actie die op 23 juni 2018 plaatsvindt en waarop ook kostuumwedstrijden en workshops worden gehouden. “Dit soort ideeën past perfect bij ons als Duitslands grootste film- en pretpark. Daarnaast wacht er ook nog een XXL Tuberday waarbij talrijke YouTube-sterren hun fans treffen en de Pyro Games, een vuurwerkduel van de buitencategorie. “De US Car Show wordt dit jaar vanwege de grote populariteit zelfs naar 2 dagen uitgebreid”, vertelt de bedrijfsleider. Dan nog een event: “Dit jaar vieren wij met ons populaire Halloween Horror Fest ons 20-jarig jubileum.” Het afgelopen jaar kende Movie Park Germany al de meest succesvolle editie van Halloween Horror Fest aller tijden en daarmee ook de beste oktobermaand sinds 16 jaar. “Het mag duidelijk zijn dat het ons doel is om hier in ons jubileumjaar nog eens overheen te gaan”, geeft Thorsten Backhaus aan.

Over Movie Park Germany

Onder het motto ‘Hoera, ik ben in de film!’ biedt Movie Park Germany zijn bezoekers sinds 1996 shows, attracties en evenementen rondom het thema film. Op een terrein van ca. 45 hectare kun je compleet opgaan in de filmwereld en de 40 verschillende attracties staan garant voor spanning, entertainment en adrenalinekicks. Duitslands grootste film- en attractiepark is een bijzondere belevenis voor jong en oud en heeft sinds 2006 het predikaat ‘OK voor kids-veiligheid voorop’ van de technische keuringsdienst TÜV NORD. Met het Nickland, een van de grootste NICK-themagebieden in de wereld, en zijn populaire tv-helden Spongebob en Patrick, Dora en Diego, Paw Patrol en de Teenage Mutant Ninja Turtles is het film- en attractiepark uiterst geschikt voor het hele gezin. Dankzij Movie Park´s eigen reisorganisatie Movie Park Holidays is voor degene die van ver komen, een bezoek inclusief een overnachting in een van de omliggende partner hotels een kinderspel. www.movieparkholidays.nl