Walibi Holland opent nieuwe achtbaan in 2019

Logo Walibi Holland1 juli 2019 opent Walibi Holland de 1e hybride achtbaan van Europa. De huidige houten achtbaan Robin Hood wordt door leverancier Rocky Mountain Construction (RMC) verbouwd tot wat nieuws. Het wordt een achtbaan bestaande uit een combinatie van hout en staal. In september 2018 beginnen het Amerikaanse RMC en Walibi Holland met de verbouwing.

Tot en met oktober 2018

Afgelopen jaren werd er druk gewerkt aan de plannen voor de verbouwing, waarmee Walibi Holland nu naar buiten komt. Tot en met oktober 2018 kunnen de gasten nog genieten van de huidige Robin Hood. Daarna wordt deze omgebouwd tot een compleet nieuwe achtbaan. In september van dit jaar zullen de eerste werkzaamheden achter de schermen beginnen. Dat geeft directrice Mascha van Till aan. Met de opening van de nieuwe achtbaan opent Walibi Holland de 3e nieuwe attractie in 4 jaar. Na de virtual reality experience NeuroGen in 2017 en de achtbaan Lost Gravity in 2016, komt Walibi Holland in 2019 wederom met een nieuwe attractie.

Seizoen 2018: Festivalization

De opening van de vernieuwde Robin Hood in 2019 valt samen met andere verbouwingen in het gebied van Sherwood Forest. De komende jaren wordt iedere winter een gedeelte van het park onder handen genomen. Deze winter wordt er gewerkt aan de Main Street. De verschillende gebieden worden gethematiseerd aan de hand van een nieuw ontwikkelde styleguide, onder de naam Festivalization. Hierbij heeft Walibi zich hebben laten inspireren door de stijl van verschillende grote steden en festivals. Tijdens het hoogseizoen zijn er weer diverse evenementen. Bijvoorbeeld #Lekkergaan, voorheen de Summer Nights of Summer Vibez, waarbij het park geopend is tot 23.00 uur. Walibi Holland is komend jaar geopend vanaf 30 maart tot en met 28 oktober 2018.