Movie Park Germany vanaf nu gedeeltelijk rookvrij

Movie Park GermanyHet Duitse themapark Movie park Germany heeft besloten bepaalde themagebieden rookvrij te maken. Hiermee gaan ze mee in de nieuwe trend waartoe anti-rook verenigingen oproepen. Concreet gaat het om de kinderzone Nickland, de Santa Monica pier en de nieuwe themazone Federation Plaza. Naast het openen van een nieuwe achtbaan gaat Movie Park Germany ook aan de gezondheid van de bezoekers werken. Hiervoor maakt het park enkele themazones rookvrij. In de kinderzone Nickland, de Santa Monica pier en de nieuwe themazone Federation Plaza mag niet meer gerookt worden. Roken in een pretpark, het blijft voor velen een hekel punt, al is dit al heel lang verboden in wachtrijen. Maar ook het roken in de buurt van kinderen wordt als “not done” beschouwd. Daarom dat meer en meer pretparken nu ook rookvrijzones creëren. In de Efteling geldt er sinds kort ook een rookverbod in de wachtrijen van het park.