Hansa-Park maakt vrije val Kärnan nog intenser

Logo Hansa ParkHet Duitse attractiepark Hansa-Park, gelegen in het noorden van Duitsland nabij de zee en Sierksdorf, opende in 2015 de spectaculaire achtbaan Schwur des Kärnan. Deze achtbaan werd gebouwd door Gerstlauer. Het werd meteen de blikvanger van het park. Aan het begin van de rit beklimt het karretje een verticale kettinglift van 73 meter hoog. Tijdens de beklimming maak je een vrije val, achteruit, weer naar beneden. Het is dat vrije val moment dat vanaf seizoen 2017 een stuk spectaculairder wordt. Het tempo van de daling is meer dan verdubbeld. Van ongeveer 5 meter per seconde tot ongeveer 11 meter per seconde. Ook het aantal meter dat je naar beneden valt is vergroot.

Achtergrondverhaal Schwur des Kärnan

Toen Kärnan in 2015 opende, was er nog geen aankleding of thematisering aanwezig. Maar het park zat niet stil. In 2016 is er hard gewerkt om de wachtrijen en het stationsgebouw te verfraaien. Het is in die wachtrij dat men vanaf 27 augustus 2016 nieuwe kamers kon ontdekken. Het achtergrondverhaal gaat als volgt. Archeologen ontdekten in het kasteel enkele nieuwe ruimtes die ze onderzochten. Zo ontdekten ze de troonzaal, het wapenarsenaal en de kasteelkeuken. Deze kamers zijn toegankelijk via een geheime gang, die tot op heden gesloten bleef. Er werd ook verteld dat de onderzoekers nog steeds niet alle kamers hebben onderzocht in het oude kasteel, wat doet vermoeden dat er in de toekomst nog meer kamers zullen openen in deze geheime gangen