Goliath in Walibi Holland kleurt steeds blauwer

Walibi HollandDeze winter is Walibi Holland druk bezig met het verven van achtbaan Goliath. Nadat in 2013 de ondersteuningen zwart zijn geverfd, is het deze winter de beurt aan de baan zelf. De baan gaat van groen naar donkerblauw. Bij de opening in 2002, in het Six Flags tijdperk, viel de Goliath op vanwege haar felgroene kleur in combinatie met de paarse ondersteuningen. 

Goliath gaat voor blauw

Vanaf seizoen 2017 kunnen bezoekers dus genieten van een donkerblauwe kleur met zwarte ondersteuningen. Inmiddels, januari 2017, is de baan voor ruim de heft blauw. De beide treinen van de achtbaan worden ook zwart. Nu is 1 trein nog groen. De werkzaamheden zijn op 21 november 2016 gestart. De Goliath, gebouwd door het Zwitserse bedrijf Intamin, is 1214 meter lang en 46,8 meter hoog. De topsnelheid is 106 kilometer per uur. Tijdens de rit wordt er een actiefoto gemaakt. De bouw kostte Six Flags Holland destijds 25 miljoen gulden.