Drayton Manor opent nieuwe attractie in april 2017

Drayton Manor logo1 april 2017 is het zo ver: dan opent het Engelse pretpark Drayton Manor een nieuwe attractie. James en de rode ballon is vanaf 1 april 2017 onderdeel van het pretparkgedeelte Thomas Land. James en de rode ballon is een ballonmolen die ronddraait. Drayton Manor heeft de Italiaanse firma Zamperla 250.000 Britse pond betaald voor de nieuwe attractie. In de attractie gaan gasten 4,5 meter de lucht in. De attractie telt 8 gondels. Er kunnen 4 kinderen of 3 volwassenen en 1 kind per gondel plaatsnemen. William Bryan, directeur van Drayton Manor, vertelt: ‘Dit is een opwindende stap in de voortgang van het themagebied Thomas Land. We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren waarop we onze gasten kunnen vermaken. Deze attractie leek ons een perfecte aanvulling op Thomas Land. Het is de ideale familieattractie. We kijken uit naar de eerste ritjes van onze gasten.

Over Drayton Manor

Drayton Manor is geopend op 16 oktober 1949. Het park was toen nog kleiner maar tegenwoordig beslaat het een oppervlakte van 113 hectare. Er staan circa 40 attracties in het park waarvan 5 achtbanen. Er komen ongeveer 1,5 miljoen bezoekers per jaar over de vloer bij Drayton Manor. Naast het attractiepark is er ook Drayton Manor Zoo, welke het hele jaar door open is. Drayton Manor Zoo opende in 2016 een nieuw apenverblijf: Tamarin Trial. In 2011 opende het Drayton Manor Hotel. Hier komen steeds meer bijzondere themakamers bij. Drayton Manor kent een bijzonder themagebied: Thomas Land, een gebied dat opende in 2008 en in 2015 kreeg Thomas Land de laatste, grote uitbreiding. Thomas Land wordt op regelmatige basis geopend, terwijl de rest van Drayton Manor gesloten blijft.

James and the Red Balloon Drayton Manor