Europa-Park: 1e pretpark met 2 Michellinsterren

Europa Park logoVoor de 3e x op rij is het fine-dining restaurant van Europa-Park bekroond met 2 Michelinsterren. Europa-Park blijft hiermee het 1e en enige attractiepark ter wereld met een sterrenkeuken. De 39-jarige Peter Hagen-Wiest voert in restaurant Ammolite van het themahotel Bell Rock de keukenbrigade aan. Als geen ander weet hij de internationale met de regionale keuken te combineren. In juli 2012 opende Europa-Park hotel Bell Rock. Amper een jaar later behaalde het fine-dining restaurant van dit hotel de 1e Michelinster. Weer een jaar later kwam de 2e ster erbij.

Eerlijkheid

Eerlijkheid is voor Hagen-Wiest een belangrijk thema: “Producten moeten hun eigen smaak behouden en kunnen alleen door sauzen versterkt worden”. In het zuidwesten van Duitsland is hij helemaal op zijn plek. In de afgelopen jaren heeft de keukenchef een topteam om zich heen weten te vormen. Sommelier Marco Gerlach en patissier David Mahn sleepten zelf ook al verschillende prijzen in de wacht. Samen kunnen ze naast de 2 Michelinsterren ook rekenen op 16 punten in de Gault Millau-gids. Op de begane grond van de 35 meter hoge vuurtoren van het nieuwste themahotel bevindt zich Ammolite – The Lighthouse Restaurant. Het telt slechts 36 zitplaatsen. Om de gasten tot rust te laten komen en van het eten te laten genieten, is in het interieur bewust afstand genomen van de omgeving.

Over het restaurant

Het restaurant heeft met donkerbruine, auberginekleurige, grijze en zilveren tinten een zeer exclusieve en elegante uitstraling. Voor het ontwerp werd de succesvolle hotel-ontwerper Claudio Carbone in de arm genomen. Hij heeft zich laten inspireren door een slakkenhuis. De naam Ammolite is per slot van rekening afgeleid van de fossiele schelpen die gevonden worden in de Rocky Mountains. Europa-Park is het grootste horecabedrijf op 1 locatie in Duitsland. Op de food & beverage-afdeling zijn 950 medewerkers werkzaam in zo’n 70 restaurants en andere verkooppunten met in totaal 10.000 zitplaatsen. Jaarlijks wordt ongeveer 421 ton friet verkocht, 59.000 porties raclette en 123.000 broodjes vis. Veel producten komen uit de regio en duurzaamheid en kwaliteit zijn belangrijke kernwaarden.