Avonturenpark Hellendoorn opent in 2017 nieuwe attractie

Avonturenpark Hellendoorn logoAvonturenpark Hellendoorn opent in 2017 een Disk’o Coaster van de Italiaanse bouwer Zamperla. De Disk’o Coaster wordt overgenomen van het Spaanse attractiepark Isla Magica. Zij hebben ruimte nodig hebben voor uitbreiding voor hun waterpark. Voor het Avonturenpark is het de eerste grote nieuwe attractie sinds de opening van slidepark Aqua Ventura in 2013.

Specificaties nieuwe attractie Avonturenpark Hellendoorn

Een Disk’o is een ronddraaiende schijf in een halfpipe. De schijf draait rond om zijn as terwijl hij van links naar rechts op de rails in de halfpipe beweegt. Passagiers nemen plaats op zitjes op de ronddraaiende schijf. Ze zitten met hun gezicht naar buiten gericht terwijl de attractie ronddraait. Per ritje kunnen in de nieuwe attractie 24 personen mee. De capaciteit van de nieuwe attractie zal op zo’n 600 personen per uur komen te liggen. Avonturenpark Hellendoorn krijgt een kleine variant van deze attractie. Er zijn ook grotere varianten, met een soort dubbele halfpipe, te vinden. De dichtstbijzijnde staat in Movie Park Germany en draagt de naam Crazy Surfer.

Locatie nieuwe attractie Avonturenpark Hellendoorn

De locatie zal hoogstwaarschijnlijk de plek van de huidige Oldtimerbaan worden. Het Avonturenpark heeft in een eerder stadium al eens aangegeven het park vol is en dat voor een nieuwe attractie een andere attractie moet wijken. De Ciklon, zoals de attractie in Isla Magica door het leven ging, opende in 2005. Wanneer het Avonturenpark de Maya-thematisering van deze attractie ongewijzigd laat, past deze uitstekend bij de iets verderop gelegen El Dorado goudmijn. Een naam en een precieze openingsdatum voor de nieuwe attractie is nog niet bekend.

Locatie nieuwe attractie Avonturenpark Hellendoorn