Europese primeur voor Bellewaerde in 2017: 1e duelling Alpine Coaster

Bellewaerde Najaar 2016 start het Belgische pretpark Bellewaerde met de bouw van een nieuwe attractie. Voor het eerst zal er in Europa een Duelling Alpine Coaster worden gebouwd op een niet-natuurlijke helling. Dat levert meteen 2 primeurs voor het Ieperse themapark. Bezoekers nemen na een wandeling tot 25 meter hoogte plaats in gondels. Vervolgens racen ze tegen elkaar naar beneden, op een soort achtbaanachtige rails. Met de ontwikkeling en bouw van deze attractie is 4 miljoen euro gemoeid.

Europese primeur in Bellewarde

Bellewaerde start dit najaar met de bouw van de eerste Duelling Alpine Coaster in Europa. Daarnaast zal voor het eerst dit type attractie op een niet-natuurlijke helling worden gebouwd, waardoor Bellewaerde meteen 2 Europese primeurs op zak heeft. De attractie zal bestaan uit 2 sporen die evenwijdig naast elkaar de afdaling maken. Hierdoor kunnen bezoekers met elkaar in duel gaan in een spannende race tot op het einde van de track.

Familieuitstap op 25 meter hoogte

Voordat de bezoekers het duel met elkaar kunnen aangaan, staat hen nog een adembenemende tocht naar boven te wachten. Via een unieke wandelbrug zullen de families tussen de boomtoppen aankomen in een imposante toren van 25 meter hoog. Vanuit deze toren krijgen ze een mooi zicht over Bellewaerde.

Investering

Met de ontwikkeling en bouw van deze attractie is 4 miljoen euro gemoeid. ‘Deze unieke attractie is op maat ontworpen voor ons familiaal doelpubliek, maar enkel de combinatie met onze gemotiveerde, vriendelijke en servicegerichte medewerkers maakt het mogelijk om de missie van Bellewaerde waar te maken : het aanbieden van plezier en avontuur in een natuurlijke omgeving waar familie en vrienden samen authentieke en onvergetelijke momenten beleven.‘ aldus Stefaan Lemey, directeur van Bellewaerde.

Duelling Alpine Coaster Bellewaerde 2017