Rocky de Bever bezoekt laatste Midzomeravond 2016 in Toverland

ToverlandOp 17 augustus 2016 vond de laatste Midzomeravond van 2016 plaats in Attractiepark Toverland en Rocky de Bever was erbij! In het najaar van 2015 waren we voor het laatst te gast in Toverland. Toen is het park ons erg bevallen. Maar omdat we ook een mooie zomerdag in het park wilden beleven, het was immers ruim 30 graden, besloten we om naar de Midzomeravonden te gaan. Daarnaast waren we erg benieuwd wat het park ter ere van het 15-jarig bestaand in petto had. Zo konden we niet wachten om de Amerikaanse comic daredevil Bello Nock in actie te zien! Benieuwd naar onze magische dag in Toverland? Bekijk dan nu onze review!

Aankomst en algemene indruk

We waren iets over twaalven aangekomen bij de parkeerplaats, daar krioelde het direct al van de auto’s. Maar dat vonden wij gezien het evenement en het mooie weer niet gek. We vonden, ondanks de drukte, snel een plekje in de schaduw. Daarna begaven we ons naar de kassa waar we door vriendelijke medewerkers werden onthaald. We zeiden het vorige keer al: het personeel van Toverland verdient in ons opzicht een dikke pluim vanwege de vriendelijkheid en behulpzaamheid! Om ongeveer kwart over 12 waren we al in het park. Binnenin de hallen Land van Toos en the Magic Forest was het aangenaam koel. Daar hebben wij onszelf tot een uur of 3 weten te vermaken. Later op de dag, toen de felste zon voorbij was, zijn we naar buiten gegaan om daar de attracties te verkennen. Om 17.00 uur hebben we de show van Bello Nock bijgewoond. Om 19.00 uur begon het entertainment van de laatste Midzomeravond. Op diverse plaatsen in het park traden artiesten op met acts. Helaas hebben we, vanwege de voor ons lange reistijd, de eindshow om 22.45 uur niet meegemaakt.

Land van Toos

Attractiepark Toverland is opgedeeld in 4 verschillende themagebieden: Land van Toos, The Magic Forest, Troy-area en Magische Vallei. De gebieden Land van Toos en The Magic Forest zijn uitermate geschikt voor de jongere kinderen. Land van Toos is de oudste hal: in 2001 is deze hal geopend. Hier staan onder andere een zweefmolen, theekopjes, een truckparcours, trampolines en de kinderachtbaan Boomerang. Daarnaast zijn er verschillende klimtoestellen en eetgelegenheden. De leukste attractie uit het Land van Toos vonden wij de Boomerang. Boomerang is een Vekoma Junior Coaster uit 2001 die een topsnelheid bereikt van 60 km per uur en daarmee is de attractie niet geschikt voor de allerkleinsten, maar wel leuk voor de wat oudere kinderen. Ook is er een leuke waterglijbaan waar je met rubber bootjes vanaf kunt gaan. Je hebt 2 soorten: Hara Kiri, 2 glijbanen naast elkaar waarop je kunt racen. En Aqua Snake, een donkere glijbaan met lichtjes binnenin. Wanneer je klaar bent met spelen in het Land van Toos, kun je direct doorlopen naar de volgende hal: the Magic Forest.

The Magic Forest

Deze hal opende in 2004. In the Magic Forest staan attracties voor iets grotere kinderen. Zo is er een apenkooi, draaimolen, soort reuzenrad, Madhouse Villa Fiasko, de leuke boomstramattractie Backstroke en natuurlijk het topstuk: de elektronische rodelbaan genaamd Maximus’ Blitz Bahn. Maximus’ Blitz Bahn is gebouwd door Wiegand en is op 28 maart 2015 geopend. De attractie is een waar kunstwerk. Vanaf het begin van de wachtrij tot op het moment waarop je uitstapt waan je je in de wereld van de Oostenrijkse uitvinden Maximus. Heerlijke familieattractie, al vinden wij de baan wel wat kort. De start gaat lekker snel en je vliegt te eerste bocht in onder het genot van gejodel. Toverland heeft hier echt goed mee uitgepakt! We kwamen Maximus zelf ook meermaals tegen in het park: als eerste in de wachtrij, daar zat hij op het ’toilet’ terwijl mensen met hem op de foto gingen. Niet veel later troffen we hem aan bij het einde van de baan, daar feliciteerde hij bezoekers met het afronden van het traject. Rond half drie stond hij met een uitvinding, een soort bellenblaasmachine, nog voor de ingang van de attractie. Kinderen vonden het geweldig.

Magische Vallei

Toverland heeft 2 buitengebieden. Deze buitengebieden beschikken over attracties voor de wat oudere kinderen en voor de volwassenen. Als eerste behandelen we het gebied Magische Vallei. Hier ligt een prachtige, maar ook erg natte rapid river Djengu River. Vorige keer vonden wij het te koud om daarin te gaan, maar nu hebben we hem wel uitgetest. Djengu River is leuk en snel maar je kunt behoorlijk nat worden! Bij warm weer ben je gelukkig snel weer droog. Ook hebben we de spinning coaster van Mack, Dwervelwind, getest. Deze achtbaan opende in 2012. Het is geen attractie voor mensen met een zwakke maag: je verliest door de draaiende karretjes compleet je oriëntatievermogen. Toch is het een erg leuke attractie met een heel mooi station. De achtbaan Boosterbike, een Vekoma Motorbike Coaster uit 2004, is meer geschikt voor mensen die snel misselijk worden. Je wordt weliswaar in rap tempo gelanceerd, maar je ziet wel erg goed waar je naartoe gaat. Boosterbike vonden wij en mooie en bijzondere achtbaan, er staan er immers maar een handvol van op de hele wereld.

Troy-area

De Troy-area herbergt ook leuke attracties voor kinderen van alle leeftijden. Zo zijn er een schommelschip en een paardenbaan welke beide erg mooi gethematiseerd zijn in de oud-Griekse stijl. Daarnaast staat het grote houten paard van Troje in het gebied, een populaire plek om familiekiekjes te schieten tijdens een bezoek aan Toverland. De hele dag door klauteren volwassenen en kinderen bij het paard om foto’s te maken. Het is natuurlijk ook wel een erg mooi decorstuk. Vergeleken met Magische Vallei is Troy-area maar een klein themagebied, maar het bevat wel de meest spectaculaire achtbaan van Toverland: Troy! Deze door Great Coasters International gebouwde houten achtbaan stamt uit 2007. Het is een van de snelste, hoogste en langste houten achtbaan van de Benelux. Hij behaalt een topsnelheid van 86 km per uur en kent vele indrukwekkende bochten en vele G-krachten. Ook bijzonder: een stukje van de track gaat bovenlangs door het station. Echt een hele mooie en soepele achtbaan die je beslist niet mag missen! Daarnaast vonden wij het de Troy-area ook erg mooi aangekleed.

Entertainment Midzomeravond

Op de laatste Midzomeravond van 2016 was er volop entertainment, zoals op onderstaand programma goed te zien is. De Zingende Kapsters aus Tirol maakten er in de Biergarten in the Magic Forest hal een waar feestje van. Uitgerust met microfoon en dirndl zongen ze de sterren van de hemel terwijl ze de haren van vele meisjes op Tiroler-wijze invlochten. Een genot om naar te kijken en te luisteren. Zangroep Cuata was aanwezig in het restaurant Katara Plaza in de Magische Vallei. Ze zongen en speelden op hun snaarinstrumenten mooie Caribische liedjes voor de gasten in het restaurant. Dude Salsa stal de show in het buitengedeelte van het Land van Toos. Hij bracht vele kinderen en hun ouders aan het swingen onder het genot van mooie muziek en moppen. In de Troy-area was er Grieks entertainment in de vorm van louche maar grappige straatverkopers. Zo werd ons de 1e Griekse selfie, een tegeltje met een gezicht erin gekerfd, aangesmeerd. Tot slot was er nog de show van de Amerikaanse artiest Bello Nock, wereldwijd bekend als ‘World’s Greatest Comic Daredevil’. Bello werd bekroond met vele internationale prijzen waaronder de Clown d’Or van het Internationaal Circusfestival van Monte Carlo. Bello voert samen met 3 andere acrobaten stunts uit op duizelingwekkende hoogtes. Een waar genot om naar te kijken! Bello’s show is nog tot en met 27 augustus 2016 te zien.

Midzomeravond programma 2016

Eindoordeel en foto´s

Na een dagje vertoefd te hebben in het attractiepark kunnen we wederom zeggen dat wij ons vermaakt hebben. Attractiepark Toverland is echt een park voor gezinnen met kinderen van alle leeftijden. ook hebben we veel stelletjes zonder kinderen gezien. Ook leuk om te zien dat er steeds meer opa’s en oma’s Toverland weten te vinden. We hebben diverse oudere echtparen met kleinkinderen gespot. Toverland is de perfecte mix van rustige en spannende attracties. De sfeer is gemoedelijk en rustig en het park is schoon en netjes. Op Zoover krijgt Attractiepark Toverland dit jaar een 8,6. Wat ons betreft is het park dit cijfer meer dan waard!