Review: Summer Vibez 2016 valt tegen

Summer VibezRocky de Bever was gisteren, op 10 augustus 2016, op de Summer Vibez in Walibi Holland. En dat betekent volgens Walibi #Hardgaan tot 23.00 uur ’s avonds. Tijd om naar Biddinghuizen te gaan! Rocky de Bever was er dit jaar weer bij om de sfeer te proeven, bij de optredens te kijken en om natuurlijk van de attracties te genieten. Maar het viel vies tegen. We zijn al vanaf 2012 op de Summer Vibez, tot 2015 Summer Nights geheten, geweest. Dit was voor ons de minst leuke Summer Vibez ooit. Benieuw waarom? Lees dan verder!

De gezelligheid was compleet verdwenen. Voorgaande jaren was het park mooier versierd, waren er meer DJ’s die voor (betere) muziek zorgden en kon je ook wateractiviteiten zoals flyboarden ondernemen. Dit jaar was het allemaal weg, tot onze grote spijt. Het park lag er nagenoeg hetzelfde bij als op andere dagen. Alleen stond er nu een DJ op het plein bij de Haciënda muziek te draaien. Maar het was duidelijk dat het publiek de muziek niet kon waarderen: bijna niemand danste mee. Ook de wateractiviteiten op het meer bij de Robin Hood waren verdwenen. Voorgaande jaren bevond zich hier een zandstrand met strandstoelen. Dit jaar was er niks te beleven. Erg jammer want het was voorgaande jaren erg gezellig op dit strand: de decoraties en activiteiten zorgden voor erg veel fun en gezelligheid. Je zag beduidend dat mensen het naar de zin hadden.

Op het plein bij de Crazy River viel eveneens niets te beleven. Geen muziek of feesttent, alleen maar etende mensen op het terras. Kijken naar de Crazy River vanaf het terras was er ook niet meer bij: het riet stond te hoog. Bij Lost Gravity bevond zich wel een nieuwe chill area: op de plek waar met Halloween de Redneck Area was, was nu een loungeplek aangelegd. Hier konden gasten losgaan met graffiti op de muren, eten en drinken en een kraampje met hebbedingetjes bekijken. Ook was er een grote vuurkorf. Gek genoeg, ondanks de gezellige aankleding, vonden maar weinig mensen deze lounge interessant. Het was er behoorlijk leeg. Hoe kan dat toch?

Op de mainstage waren artiesten te vinden die wij niet kenden, maar dat kan gebeuren. We hebben in ieder geval in het gehele park kennis kunnen maken met de muziek: het stond enorm hard. Alleen bij de mainstage was het nog redelijk druk maar veel sfeer was er niet te vinden. Het spreekt ons helaas niet meer aan. Alle gezelligheid is weggevaagd vergeleken met voorgaande jaren. De versieringen laten te wensen over, de muziek wat ons betreft ook. Voorgaande jaren was er meer verschillende muziek: dit jaar maar 1 stijl en daar kon je niet omheen aangezien de muziek in het gehele park te horen was. Nee wij komen dit jaar niet meer terug om de Summer Vibez. Volgend jaar: een nieuwe kans.