Slagharen sluit Thunder Loop

SlagharenHet nieuws kwam onverwacht en het is ontzettend balen. De populaire achtbaan Thunder Loop, tot 2010 genaamd Looping Star, in Attractiepark Slagharen is tot nader order gesloten. Op Facebook plaatste het park op 20 mei 2016 ineens een berichtje dat de Thunder Loop gesloten werd omdat er onverwachts onderhoud aan de achtbaan plaats moest vinden. Het park zegt er alles aan te doen om de bijna 37 jaar oude klassieker op korte termijn weer te openen. Hoe lang de achtbaan in onderhoud is, is nog niet bekend. Het is ook niet bekend of de Thunder Loop permanent gesloten blijft. 

Dure verfbeurt

De Thunder Loop zorgde al eerder voor problemen. Helaas kwam de attractie in 2014 niet meer door de veiligheidskeuring, zoals eerder door het park ook al was voorspeld. Daarom werd de achtbaan op 3 november 2014 gesloten. ‘Wij moeten in ons achterhoofd houden dat deze oude dame in de laatste levensfase is gekomen en dat wij langzaam maar zeker afscheid moeten gaan nemen van een icoon.’ aldus de directie halverwege het seizoen van 2014. Dat moment van voorgoed afscheid is nu misschien aangebroken. Opmerkelijk is is het feit dat Slagharen de coaster in 2014 seizoen nog een dure verfbeurt heeft gegeven.

Funfacts

De stalen Superachtbaan Looping Star werd in 1979 gebouwd door de Duitse firma Schwarzkopf. Datzelfde jaar is de achtbaan in Attractiepark Slagharen geopend. De eerste rit werd gemaakt door niemand minder dan Pieter van Vollenhoven. Looping Star was toen een spectaculaire trekpleister van formaat. De achtbaan kreeg in 2002 de naam Looping Star en in 2010 werd de attractie omgedoopt tot Thunder Loop. Thunder Loop is 592 meter lang, kent een topsnelheid van 77 km per uur en een ritje duurt ongeveer een minuut en 40 seconden. De track kent een inversie namelijk de looping. De capaciteit per uur ligt op 1700 personen. Sinds 2008 zijn er videocamera’s in de treintjes gemonteerd waardoor de hele rit na te bestellen is bij de uitgang van de achtbaan.