Lost Gravity blijkt niet bestand tegen hitte

Lost GravityOp 24 maart 2016 was het zo ver: de opening van de nieuwe achtbaan Lost Gravity in Walibi Holland vond plaats. Voor wie benieuwd is naar het verslag van de opening van Lost Gravity, bekijk dan onze review. We hebben er 14 jaar op moeten wachten maar eindelijk is het park een nieuwe achtbaan rijker. Alleen blijkt de achtbaan aardig wat kinderziektes met zich mee te brengen. Dat kwam extra aan het licht tijdens de warme dagen in de laatste week van de meivakantie.

Hitte

De achtbaan stond tijdens de meivakantie veelvuldig stil wegens een technische storing die zich keer op keer herhaalde. Dit vertelden medewerkers aan de bezoekers die in de wachtrij stonden. De achtbaan bleek op vrijdag 6 mei 2016 maar liefst 3 uur storing te hebben. Op zaterdag 7 mei 2016 duurde deze storing ‘slechts’ 10 minuten. Op zondag 8 mei 2016 was de achtbaan maar liefst tweemaal in storing. De eerste storing was na ongeveer een kwartier opgelost, de tweede storing na ongeveer 10 minuten. Medewerkers vertelden zuchtend aan het publiek dat Lost Gravity ‘weer’ storing had en dat ze niet wisten hoe dit kwam. ‘We horen telkens piep piep piep vanaf het controlepaneel‘, aldus een medewerker. Niet veel later arriveerde de technische dienst. Het was telkens dezelfde storing en het probleem werd veroorzaakt door de hitte, daar is Walibi Holland inmiddels wel achter. Een oplossing voor de storing is tot op heden nog niet gevonden.

Lost Gravity

Vastgelopen karretje

Op 30 april 2016 liep een karretje vast op de baan. Het leek net een slechte scène uit Roller Coaster Tycoon: een karretje dat tussen twee heuvels in heen en weer schommelt en zo langzaam tot stilstand komt. Gelukkig zaten er op dat moment geen bezoekers in de attractie want er werd op dat moment een testrit gemaakt. Gevolg: de achtbaan was de rest van de dag buiten werking omdat het karretje over de heuvel heen getakeld moest worden. Hier zijn technici nog tot na sluitingstijd mee bezig geweest. Met succes want de volgende dag draaide de attractie gelukkig weer. De oorzaak van het incident is helaas nog onduidelijk. Deze storing was de eerste ‘grote storing’ waarmee Lost Gravity sinds de opening op 26 maart 2016 mee te maken kreeg.

Wiebelen

Net na de opening van Lost Gravity bleek dat een heuveltje, vlak na de eerste drop, flink heen en weer wiebelde wanneer er een karretje met een snelheid van circa 87 km per uur passeert. Een woordvoerster vertelde dat het voorval geen kwaad kon en dat de attractie door meerdere instanties is goedgekeurd op het gebied van veiligheid. Toch wilde Walibi Holland graag een oplossing voor het getril om metaalmoeheid te voorkomen. Door het getril loopt het heuveltje namelijk sneller kans om te slijten dan de rest van de baan. Eind april had het park een oplossing gevonden: er werd een extra steunpilaar geplaatst om het trillen te verminderen. Het heuveltje trilt nog steeds wanneer er een karretje overheen rijdt, maar het trillen is wel stukken verminderd.

De kinderziektes van Lost Gravity

Dit waren de kinderziektes waar Lost Gravity in krap anderhalve maand mee te maken kreeg. Laten we hopen dat het hier voorlopig bij blijft…

Lost Gravity