Eerste schetsen nieuwe verblijfsaccommodatie Loonsche Land Efteling

Efteling

De Efteling wil doorgroeien naar een internationale bestemming met 5 miljoen bezoeken in 2020. Passend bij deze missie wordt begin april 2016 gestart met de bouw van een nieuw vakantiepark: het Loonsche Land. Wie een korte vakantie in de Efteling wil, kan al sinds 1992 terecht in een hotel en sinds 2009 in een vakantiepark. Vanaf medio 2017 komt daar Vakantiepark Efteling Loonsche Land bij, met een hotel en 66 vakantiewoningen. Met de uitbreiding van haar verblijfsaccommodaties hoopt de Efteling gasten langer én van verder weg naar het meest bezochte attractiepark van Nederland te laten komen.

Vakantiepark Efteling Loonsche Land

Op loopafstand van de Efteling en aan de rand van natuurgebied het Loonsche Land opent medio 2017 Vakantiepark Efteling Loonsche Land haar deuren. Verscholen in het groen komen een hotel en 66 knusse vakantiewoningen voor 6 tot 12 personen te liggen. Het hotel telt straks 75 hotelkamers en 20 speciale themakamers buiten het hotel. Alleen al door de bijzondere ligging boven, op of onder de grond zorgen de accommodaties voor een speciale natuurlijke beleving. Er zijn zelfs speciale allergeenarme hutten! Met de bouw van het ruim acht hectare grote vakantiepark is 30 miljoen euro gemoeid.

Overnachten bij de Efteling

Na de opening van de nieuwe verblijfsaccommodatie heeft de Efteling in totaal 3.000 bedden: 450 in het Efteling Hotel, 1.550 in Vakantiepark Efteling Bosrijk en 1.000 in het nieuw te openen Vakantiepark Efteling Loonsche Land. Beide huidige verblijfsaccommodaties van de Efteling hebben al jaren hoge bezettingsgraden. In 2015 breidde Vakantiepark Efteling Bosrijk nog uit met 51 accommodaties.