Nieuw Zeeleeuwentheater in Dolfinarium in gebruik genomen

Logo DolfinariumNa maanden trainen en oefenen zijn donderdagochtend 16 februari 2016 alle Californische zeeleeuwen verhuisd naar het vernieuwende Zeeleeuwentheater. Stapje voor stapje leerden de zeeleeuwen om in een speciale transportkist te lopen. Om de beurt verhuisden Tutu, Finley, Kyra, Catja, Hilde en Sally terug naar hun vaste verblijf. Het verbouwde zeeleeuwentheater biedt meer ruimte voor de dieren en heeft een nieuw decor. De verhuizing verliep heel rustig. Alle dieren doken met een plons het water in en zwommen nieuwsgierig rondjes in het bassin. Ook hadden alle zeeleeuwen direct zin in een visje. Dat betekent dat een dier zich op zijn gemak voelt!

Nieuwe show

In het vernieuwde theater vindt vanaf 2016 ook een nieuwe show plaats. Deze show, met zeeleeuwen in de hoofdrol, gaat over scheepsleerling Robin, eilandbewoner Marijn en natuurlijk de zeeleeuwen. Wanneer Robin aanspoelt op een mysterieus eiland begint het avontuur. Ergens ligt namelijk een kostbare schat verstopt. Samen met de zeeleeuwen gaan ze op zoek. Zaterdag 20 februari gaat het Dolfinarium weer open. De zeeleeuwen zijn dan te bewonderen tijdens speciale trainingssessies.