Schlitterbahn Galveston Island bouwt aan nieuw paradepaardje: Massiv

Schlitterbahn Galveston logoSchlitterbahn Kansas City in Kansas kwam in 2014 al met een spectaculair paradepaardje: de 51,38 meter hoge waterglijbaan Verrückt. Maar dat het nog gekker kan bewijst het zusterpark Schlitterbahn Galveston Island uit Texas. Het park opent namelijk in de zomer van 2016 een nieuwe water coaster: Massiv. De precieze hoogte is tot nu toe nog onbekend maar het park bevestigt wel dat het de hoogste en langste water coaster ter wereld wordt. De nieuwe attractie komt er ter gelegenheid van het tienjarige jubileum van het waterpark. Een mooi cadeau dus!

Massiv logoSchlitterbahn Massiv

Wat is een water coaster?

Hierboven is de lay-out van de nieuwe water coaster zichtbaar. Maar wat is een water coaster precies? Dat legt Schlitterbahn uit in onderstaande infographic. Je hebt ‘gewone glijbanen’ waarbij de zwaartekracht zijn werk doet: mensen naar beneden laten glijden. Dan zijn er nog ‘blasters’ waarbij een enkel waterkanon passagiers omhoog stuwt om vervolgens de zwaartekracht de rest te laten doen. Tot slot is er dan de ‘water coaster’ waarbij er meerdere blasters geplaatst zijn. Ook bevatten water coasters bijzondere elementen zoals scherpe bochten. De water coaster wordt gebouwd door Schlitterbahn and WhiteWater West. Hij wordt wit met groen en rood en de lengte bedraagt 282 meter lang. De precieze hoogte is nog niet bekend maar je moet in ieder geval 123 traptreden op om bij het startpunt van de baan te komen. Je moet met bootjes van de baan af, per boot kunnen maximaal twee mensen mee maar je kunt ook in je eentje als je dat wilt.

Infographic