Six Flags bouwt aan de toekomst

Six Flags logoDe Amerikaanse pretparkketen Six Flags zit niet stil. Het park gaat uitbreiden in zowel China als de Verenigde Staten. Voor het Chinese park in Haiyan, ten zuiden van Shanghai, wordt ongeveer vijf miljard euro geïnvesteerd. Dit bedrag komt niet van Six Flags alleen, er wordt samengewerkt met de vastgoedontwikkelaar Riverside Investment Group Co. Ltd. Six Flags Haiyan wordt het hoofdonderdeel van het resort dat gebouwd wordt. In het resort komen ook winkelcentra, hotels en andere uitgaansmogelijkheden. 

Geïnspireerd op de Chinese cultuur

Voorzitter van de Riverside Group, Li Che vertelt aan de pers: ‘Six Flags Haiyan wordt het centrale punt van een gloednieuw resort. Het resort zal de economie en het toerisme in oost-China en met name in de Yangtze River Delta een boost geven.‘ John Odum, de CEO van de Six Flags Group vertelt over het bouwproject: ‘Het Six Flags park in Haiyan zal een spectaculair park worden, waar we voorzien in een geweldig aanbod aan recordbrekende achtbanen, familieattracties en shows van wereldklasse. De gethematiseerde delen van het park zijn geïnspireerd op de Chinese cultuur. In de eerste fase wordt een tentoonstelling gebouwd, waar men kan ontdekken wat er nog allemaal zal komen in het resort.

Six Flags Hayan 29-09-15

Concurrent Disney

De opening van het gloednieuwe attractiepark staat gepland voor 2019. Met de bouw van het eerste park in China gaat Six Flags de concurrent Disney te lijf. In Pudong, nabij Shanghai opent op 16 juni 2016 namelijk het tweede Chinese Disneyland Resort. Hong Kong Disneyland Resort was het eerste park dat de Walt Disney Company opende in China. Hong Kong Disneyland Resort opende op 12 september 2005. De Walt Disney Company opende overigens het eerste Aziatische Resort in Japan. Het Tokyo Disney Resort, gelegen in Urayasu, opende op 15 april 1983 de deuren voor het publiek. De Walt Disney Company is dus een grote, serieuze concurrent voor de Six Flags Group in Azië.

Six Flags in Florida

Six Flags heeft ook nog plannen om een nieuw pretpark te bouwen in Spring Hill, gelegen in de Amerikaanse staat Florida. De bouwwerkzaamheden starten naar alle verwachtingen in de zomer van 2016 en de opening van het park staat gepland voor 2018. Six Flags stoeit al jaren om vergunningen voor een park in Florida te bemachtigen, maar nu is bevestigd dat er een Six Flags park gebouwd wordt op de kruising van State Road 50 en US Highway 19, recht tegenover Weeki Wachee. De bouw van het park gaat zo’n vier miljard dollar kosten maar de investering wordt naar verwachting in rap tempo terugverdiend. Ook wordt de lokale economie gestimuleerd: er komen honderden banen bij waardoor er nieuwe mensen naar de regio verhuizen.