Stemmen Diamond ThemePark Awards 2016

Diamond Themepark Awards logoEr kan weer gestemd worden bij de Diamond ThemePark Awards! De Diamond ThemePark Awards is sinds 2010 een jaarlijks terugkerende verkiezing waarbij voornamelijk Belgische en Nederlandse attractie- en dierenparken beoordeeld worden in verschillende categorieën. De organisatie van de Diamond ThemePark Awards ligt in handen van Patrick en Vincent, respectievelijk de bezielers achter Parkworld.be – Zoo.be en Pretparkbeest.be. 

Zes jaar geleden

Zes jaar geleden zocht dit Antwerpse duo een manier om samen te werken en de pretparken uit ‘de regio’ beter op de kaart te zetten. Zo zijn de Diamond ThemePark Awards ontstaan, als een verkiezing van Belgische en Nederlandse dierenparken en pretparken die beoordeeld worden in verschillende categorieën. Ondertussen krijgen beide heren steun van verschillende fansites die samen met de organisator de Vakjury vormen. Zij gaan op zoek naar de beste kandidaten in elke categorie waarop het publiek dan finaal kan stemmen. De stem van deze Vakjury is voor 50% aan punten waard. De andere helft wordt bepaald door jou! Er kan tot en met 29 februari gestemd worden. Op 10 mei worden de winnaars bekendgemaakt en ontvangen zij een prijs tijdens een speciaal evenement in Walibi Holland.

Hieronder staan enkele categorieën, maar er zijn er natuurlijk nog veel meer. Bekijk het totale aanbod hier (inloggen vereist).

Beste Pretpark (Be/Ne)

Attractiepark Slagharen
Bellewaerde
Bobbejaanland
Drievliet
Duinrell
Efteling
Plopsaland de Panne
Toverland
Walibi Belgium
Walibi Holland

Beste thrillpark (BeNe)

Attractiepark Slagharen
Avonturenpark Hellendoorn
Bellewaerde
Bobbejaanland
Duinrell
Efteling
Plopsaland de Panne
Toverland
Walibi Belgium
Walibi Holland

Meest kindvriendelijke park (BeNe)

Avonturenpark Hellendoorn
Bellewaerde
Bobbejaanland
De Waarbeek
Duinrell
Efteling
Julianatoren
Plopsaland de Panne
Plopsa indoor Hasselt
Toverland

Beste achtbaan(BeNe)

Anubis the Ride (Plopsaland De Panne)
Baron 1898 (Efteling)
Goliath (Walibi Holland)
Joris en de Draak (Efteling)
Psyke Underground (Walibi Belgium)
Troy (Toverland)
Loup Garou/Weerwolf (Walibi Belgium)
Thunderloop (Attractiepark Slagharen)
Vicky The Ride (Plopsa Coo)
Xpress: Platform 13 (Walibi Holland)