Six Flags Great Adventure wijzigt naam nieuwe achtbaan

500px-Six_Flags_Great_Adventure_Logo.svg_Het park Six Flags Great Adventure, gelegen in de staat New Jersey, krijgt een achtbaan die het park Six Flags Fiesta Texas vorig jaar al kreeg. In het voorjaar van 2016 opent er in Six Flags Great Adventure namelijk een free fly 4D-coaster. Eerst had met de naam Total Mayhem bedacht. Maar er is op 27 januari 2016 toch gekozen voor een andere naam: The Joker. De voornaamste reden voor deze naamswijziging zal de film over The Joker zijn die binnenkort in de bioscopen verschijnt.

Kleurenschema

Total Mayhem zou geel met rood worden en de ondersteuningen moesten donkergijs van kleur worden. Dit kleurenschema past natuurlijk niet bij The Joker. Daarom gooit Six Flags het over de andere boeg: de ondersteuningen blijven donkergrijs en de track zelf wordt groen met paars, de kleuren van The Joker. De zittingen van de karretjes worden ook paars en de schouderbeugels worden groen.

Thrill

De achtbaan heeft een behoorlijke thrillfactor. Eerst worden passagiers 40 meter verticaal omhoog getakeld, vervolgens glijdt het karretje over een bobbelige rails waardoor het karretje gaat spinnen. Passagiers gaan hierdoor maar liefst minimaal zes keer over de kop. Nog een leuk detail: de gondels zijn zo ontworpen dat de passagiers geen zich hebben op de track, hierdoor wordt het oriëntatievermogen op de proef gesteld. De achtbaan is dus niet geschikt voor mensen met een zwakke maag! Bekijk hieronder een filmpje over de achtbaan.