Attractiepark Slagharen investeert miljoenen in vakantiepark

Slagharen LogoNa de investering van bijna zeven miljoen euro in het Mexicaanse waterpark Aqua Mexicana in 2015, gaat Attractie- & Vakantiepark Slagharen de komende winter drie miljoen euro investeren in het upgraden en vervangen van 199 accommodaties in het vakantiepark. Alle accommodatiesworden gedecoreerd volgens het Wilde Westen thema.

Deze winter worden de 115 Arizona huisjes volledig gerenoveerd en de 84 Wigwam tenten worden vervangen door luxe Wigwam, elk met een eigen keuken- en toiletvoorziening. Alle accommodaties bieden ruimte aan maximaal twee volwassenen en vier kinderen. Naast de kwaliteitsverbetering van de accommodaties wordt ook veel aandacht besteed aan beleving door middel van het thematiseren van de accommodaties. Op 18 maart 2016, als het park weer opengaat, worden de nieuwe accommodaties in gebruik genomen.

Directeur Wouter Dekkers is erg enthousiast over deze ontwikkeling: ‘De nieuwe accommodaties zijn bij oplevering niet alleen op het gewenste kwaliteitsniveau, maar dragen door haar thematisering ook bij aan de beleving die wij de gast mee willen geven. Daarnaast worden de accommodaties gepositioneerd in het middensegment van ons aanbod, zodat iedereen een vakantie in Slagharen kan blijven boeken.’ Attractiepark Slagharen beschikt naast het attractie- en waterpark over 623 accommodaties en 229 campingplaatsen en is daarmee goed voor bijna vierduizend gasten per nacht. In de afgelopen jaren heeft het park veel geïnvesteerd in de kwaliteit van het vakantiepark.

Een van de investeringen was Aqua Mexicana, welke ook voor vakantiegasten een toevoeging is gebleken. Het waterpark met tien glijbanen voorziet in de toenemende behoefte aan enternainment voor vakantie- en parkgasten tijdens slecht weer. Vanwege de toenemende vraag heeft Attractiepark Slagharen besloten om vanaf heden ook Aqua Mexicana geopend te houden wanneer het attractiepark gesloten is. Dekkers vertelt: ‘We hebben net een nieuw overdekt zwemparadijs geopend. Het zou zonde zijn om daar ’s winters geen gebruik van te maken.‘ Het waterparadijs is op vrijdagen in november en december geopend van 15.00 tot 20.00 uur. De losse kaartjes voor het waterpark kosten 9,50 euro per persoon, en dat is inclusief parkeren. Tot nu toe was het complex alleen toegankelijk op openingsdagen van het pretpark.