Hansa-Park opent 2 nieuwe attracties in 2016

Logo Hansa ParkIn 2016 zullen er 2 attracties in het Duitse Hansa-Park verdwijnen. Zowel El Paso Express als Torre del Mar zullen het park verlaten. Maar er zullen wel 2 nieuwe familieattracties voor in de plaats komen. Ook de spectaculaire achtbaan Schwur des Kärnan wordt verder afgewerkt met een heel wat aankleding. El Paso Express werd geopend in 1989. Deze attractie moet nu weg vanwege ouderdom. Er zijn bijvoorbeeld ook geen nieuwe of reserveonderdelen meer te vinden. Dit terwijl de attractie dringend een groot onderhoud nodig heeft. Daarom kon het park niet anders dan de semi-achtbaan te sluiten. “El Paso Express heeft vele jaren trouwe dienst gedaan, het is nu tijd voor hem zijn welverdiende pensioen te geven.” aldus Hansa-Park.

Hansa-Park wil compenseren

Meer verrassend nieuws is dat Torre del Mar weg gaat. De attractie is nog zeer jong en werd pas in 2005 gebouwd. Destijds was het ‘s werelds hoogste Star Flyer, een soort zweefmolen. De attractie is 70 meter hoog en speelt een belangrijke rol in de skyline van het park. Blijkbaar kan de attractie niet om met de veranderlijke windstromen die zijn ontstaan door de hoge toren van Kärnan. De betonnen toren van Kärnan is namelijk 75 meter hoog. Hansa-Park wil het verlies van de 2 attracties wel compenseren met iets nieuws. Daarom zullen er dus 2 nieuwe familieattracties open. Welke deze worden is nog niet bekend. Wij wachten in spanning af!