Europa-Park opnieuw uitgeroepen tot beste attractiepark ter wereld

Europa ParkConey Island in New York vormde afgelopen weekend het decor voor de jaarlijkse uitreiking van de ‘Golden Ticket Awards’. Europa-Park ontving daarbij voor de tweede keer de award voor beste attractiepark ter wereld. De ‘Golden Ticket Award’-verkiezing werd voor de 18e keer georganiseerd door het vakblad ‘Amusement Today’. Om in de verschillende categorieën de nummers 1 aan te wijzen werd een wereldwijde jury van experts en fans op het gebied van attractieparken en achtbanen geraadpleegd.

De verkiezing van de ‘Golden Ticket Awards’ wordt elk jaar georganiseerd door het maandelijkse vakblad ‘Amusement Today’. De redactie doet daarvoor een beroep op experts uit de gehele wereld. Zij bepalen de winnaars in de 25 verschillende categorieën. De belangrijkste categorie is die van beste attractiepark ter wereld. Jarenlang werd deze lijst aangevoerd door Cedar Point in Sandusky, Ohio. Vorig jaar wist Europa-Park deze prijs echter binnen te halen en kon deze titel ook dit jaar verdedigen. De jury prees met name de mix van de verschillende attracties voor jong en oud, het showprogramma van maar liefst 23 uur per dag, de gedetailleerde thematisering, de voortreffelijke horeca en de bijzondere themahotels.

Michael Mack, directeur/eigenaar van Europa-Park nam de award in ontvangst: “Dit jaar bestaat Europa-Park precies 40 jaar en een betere bevestiging van ons werk, met name door een jury van vakmensen, kan men zich niet wensen. Ook in de toekomst zullen we er alles aan doen deze kwaliteit en de liefde voor detail vast te houden om daarmee onze bezoekers keer op keer te boeien”.

Onlangs wezen Duitslandgangers Europa-Park aan als meest geliefde bezienswaardigheid. Duitslands grootste attractiepark staat daarmee samen met Schloss Neuschwanstein (nr. 2) en de Kölner Dom (nr. 3) op het erepodium van de 100 populairste toeristische bestemmingen. Ook ontving Europa-Park van Tripadvisor reeds de Travelers’ Choice Award voor beste attractiepark in Europa! Steeds meer Belgen en Nederlanders weten de weg te vinden naar Europa-Park. Het park wordt hier steeds bekender en het aantal bezoekers uit deze landen is in de afgelopen jaren verdrievoudigd. Dat ook zij het park waarderen blijkt uit de hoogste score die Europa-Park van alle Europese attractieparken krijgt op de Nederlandstalige beoordelingssite Zoover.