Uitbreidingen Six Flags parken in 2016

Six Flags logoSix Flags heeft, zoals elk jaar de gewoonte is, de uitbreidingen voor de parken in 2016 bekendgemaakt. Dit jaar presenteert de Amerikaanse pretparkketen maar liefst veertien verschillende nieuwigheden voor komend seizoen. Six Flags heeft alle nieuwe attracties in een filmpje gemonteerd. Wij zetten in dit artikel alle veertien nieuwe attracties voor je op een rijtje. Vergeet vooral niet om nummer 14 op de lijst te bekijken, dit is naar onze mening de beste uitbreiding waar Six Flags dit jaar mee op de proppen komt!

1. Six Flags St. Louis – Fireball
Het eerste park dat een uitbreiding krijgt is Six Slags St. Louis, gelegen in de staat Missouri. In dit park komt een zogenaamde looping coaster te staan die de naam Fireball zal dragen. Een looping coaster is een achtbaan die rondjes rijdt in twee verschillende richtingen in een 180 graden looping. Hierdoor worden de maximaal 24 bezoekers 360 graden in de rondte geslingerd. Afgelopen jaar zijn er in maar liefst vier ander Six Flags parken looping coasters gebouwd. Six Flags over GeorgiaGreat AdventureDiscovery Kingdom en Six Flags Amercia kregen allemaal dezelfde soort attractie. Wanneer Fireball opent is nog niet bekendgemaakt.

2. Six Flags America – Splashwater Falls
Het tweede park dat een uitbreiding krijgt is volgens de lijst Six Flags America, gelegen in de staat Maryland. Dit park krijgt een interactieve waterspeelplaats voor het gehele gezin: Splashwater Falls. Op de waterspeelplaats bevinden zich zeven glijbanen, fonteinen en een grote emmer die volloopt met water. Wanneer de emmer gevuld is met water kiepert hij om wat zorgt voor een enorme splash aan water op de waterspeelplaats.

3. White Water – Wahoo Racer
Op nummer drie van de Six Flags parken die een uitbreiding krijgen staat waterpark Six Flags White Water, gelegen in de staat Georgia. Hier komt de glijbaantoren Wahoo Racer te staan. De Wahoo Racer bestaat uit maar liefst zes glijbanen waarop bezoekers tegen elkaar kunnen racen. Bezoekers sjeezen op een matje, liggend op hun buik de glijbaan af en passeren vlak voor het einde de symbolisch zwartwit geblokte finishvlag welke getekend is op de glijbanen. De opening van de Wahoo Racer staat gepland op 14 mei 2016.

4. Six Flags Over Georgia – DC Super Friends & Bugs Bunny Boomtown
Six Flags verpakt de uitbreiding als een grote attractie, maar eigenlijk zijn dit allemaal kleine attracties op zich. Het park Six Flags Over Georgia, gelegen in de staat Georgia natuurlijk, krijgt er maar liefst een compleet nieuw kindergebied bij: DC Super Friends. Dit is ’s werelds eerste themagebied gebaseerd op superhelden van DC Comics zoals Superman en The Joker. Er komen allerlei kleine attracties zoals een helikoptermolen en een vrije valtoren. De opening van DC Super Friends staat gepland in het weekend van 28 en 29 mei 2016. Ook wordt het bestaande kindergebied Bugs Bunny Boomtown wordt uitgebreid met onder andere een speeltuin en een zweefmolen. De werkzaamheden aan Bugs Bunny Boomtown moeten in het voorjaar van 2016 afgerond zijn. Een precieze datum is nog niet bekend.

5. Six Flags Great America – Battle for Metrolpolis
Het park Six Flags Great America, gelegen in de staat Illinois, krijgt er een spectaculaire attractie bij: Battle for Metropolis. In deze lasergame moeten bezoekers superhelden als Supergirl en Wonder Woman uit de handen van de slechteriken zoals The Joker proberen te redden. De attractie gaat gebruikmaken van de nieuwste 3D-technieken. Bezoekers nemen plaats in zespersoons wagentjes en rijden door de donkere attractie heen. Six Flags over Texas en Six Flags St. Louis werden vorig jaar al van deze attractie voorzien.

6. Six Flags Mexico – Battle for Metropolis
Net zoals Six Flags Great America wordt Six Flags Mexico, gelegen nabij Mexico Stad, ook voorzien van een Battle for Metropolis. Wanneer beide Battle for Metropolis attracties klaar moeten zijn heeft Six Flags nog niet bekendgemaakt. Ook is het opvallend dat op de website van Six Flags Great America wel informatie terug te vinden is over deze nieuwe attractie, maar dat de website van Six Flags Mexico geen woord loslaat over de komst van de nieuwe attractie.

7. Six Flags Magic Mountain – The New Revolution
Park Six Flags Magic Mountain, gelegen in de staat Californië, gaat de bijna 40 jaar oude achtbaan Revolution ombouwen tot The New Revolution. De oude Revolution opende in 1976 als ’s werelds eerste 360 graden looping coaster. De oude coaster sluit al op 7 september dit jaar om op tijd aan de werkzaamheden te kunnen beginnen. Zo wordt de achtbaan opnieuw geschilderd en komen er nieuwe treinen op de track te staan. De schouderbeugels worden in de nieuwe treinen vervangen door heupbeugels waardoor de rit comfortabeler wordt en de bezoeker meer airtime ervaart, claimt Six Flags.

8. The Great Escape – Greezed Lightnin’ 
Een park uit de Six Flags familie waar we minder vaak van horen is The Great Escape. The Great Escape is een park gelegen in de staat New York. Ook dit park krijgt, net zoals Six Flags St. Louis, een looping coaster. De coaster zal de naam Greezed Lightnin’ gaan dragen. Ook in deze looping coaster kunnen maximaal 24 personen plaatsnemen. Een precieze openingsdatum is helaas nog niet bekendgemaakt.

9. Six Flags Over Texas – Drie nieuwe attracties
Het park Six Flags Over Texas, natuurlijk gelegen in de staat Texas, mag zichzelf gelukkig prijzen. Het oudste park uit de Six Flags familie krijgt er in 2016 namelijk drie nieuwe attracties bij in het themagebied Gotham City. Als eerste komt er Catwoman Whip, een soort enterprise die plaats biedt aan 48 personen. De tweede attractie is Riddler Revenge, een bijna 30 meter hoge frisbee die plaats biedt aan 40 personen. En tot slot is er nog de attractie Harley Quinn Spinsanity, een troika-attractie zoals we die kennen als de Tomahawk in Attractiepark Slagharen. Wanneer deze drie attracties opengaan voor publiek wordt later bekendgemaakt.

10. La Ronde – Le Vampire Backwards
Ook het Canadese lid van de Six Flags familie wordt niet overgeslagen. Het park La Ronde, gelegen in Montreal, krijg in 2016 namelijk ook een uitbreiding. Zo wordt de bestaande hangende achtbaan Le Vampire in 2016 achteruit gereden. De treintjes worden achterstevoren op de baan gemonteerd. Ook komen er nog twee kleine nieuwe attracties bij: Phoenix, een soort zweefmolen waarvan de stoeltjes bewegen, en Gravitor: een ronddraaiende kermisattractie.

11. Six Flags New England – Fireball & Superman The Ride
Naast Six Slags St. Louis en The Great Escape krijgt Six Flags New England, gelegen in de staat Massachusetts, ook een looping coaster. Looping coaster Fireball opent in het voorjaar van 2016. En de achtbaan Bizarro, voorheen geheten Superman – Ride Of Steel, krijgt nagenoeg zijn oude naam terug. Vanaf 2016 gaat deze 1,6 km lange achtbaan door het leven als Superman The Ride. Wellicht dat de achtbaan nog een verfbeurt zal krijgen maar dat is niet officieel bevestigd door Six Flags.

12. Six Flags Great Adventure – Total Mayhem
Het park Six Flags Great Adventure, gelegen in de staat New Jersey, krijgt een achtbaan die het park Six Flags Fiesta Texas vorig jaar al kreeg. In 2016 opent er in Six Flags Great Adventure namelijk een free spin coaster die de naam Total Mayhem zal krijgen. Deze unieke en bizarre achtbaan, ook bekend onder de naam 4D-free fly coaster, zal openen ergens in 2016. De achtbaan wordt geel met rood en de ondersteuningen worden donkergijs.

13. Six Flags Fiesta Texas – Drie nieuwe attracties
Six Flags Fiesta Texas, ook gelegen in de staat Texas, krijgt in 2016 drie nieuwe attracties. Zo komt ook hier een looping coaster genaamd Fireball te staan. Daarnaast komt er een Disk’O attractie in het park te staan die de naam Hurricane Force 5 gaat dragen. Tot slot komt er nog een Tilt-A-Whirl attractie te staan die de naam Spinsanity krijgt. Spinsanity is een ode aan het 90-jarige bestaan van Tilt-A-Whirl attracties. Tilt-A-Whirl attracties kennen we in Europa onder de naam Waltzer. Dit soort attractie was een populaire kermisattractie halverwege de 20e eeuw.

14. Six Flags Discovery Kingdom – The Joker
De laatste uitbreiding op de lijst vinden wij de beste en meest spectaculaire uitbreiding. Het park Six Flags Discovery Kingdom krijgt in 2016 een nieuwe achtbaan genaamd The Joker. De achtbaan bevat houten ondersteuningen en de track wordt paars met groen. Aan het ontwerp en de screenshots te zien, wordt deze achtbaan gebouwd door de firma ocky Mountain Construction. Dezelfde firma ging voor de uitbreidingen van Six Flags in 2015 al aan de slag met de achtbanen Twisted Colossus in Six Flags Magic Mountain en met de Wicked Cyclone in Six Flags New England. The Joker wordt bijna een km lang, 30 meter hoog, gaat 85 km per uur, telt drie inversies, 15 airtime momenten en wordt gebouwd op de plek waar voorheen de achtbaan Roar stond. The Joker opent ergens in het voorjaar van 2016.