Kings Island krijgt 23 meter hoog glijbaancomplex

Tropical PlungeHet Amerikaanse park Kings Island krijgt er in 2016 weer enkele nieuwigheden bij, dat maakte het park onlangs bekend via de website. Het park gaat waterpark Soak City uitbreiden met een nieuw glijbaancomplex. Dit complex moet openen in 2016 en krijgt de naam ‘Tropical Plunge’. Tropical Plunge zal in totaal zes glijbanen bevatten.

Er komen in het complex drie glijbanen die lijken op de glijbaan X-stream in het Tikibad van Duinrell. Het zijn namelijk glijbanen met valluik en verticale val. Deze drie glijbanen bevatten ook een transparant deel. Ook komt er een glijbaan die scherpe bochten bevat. Deze glijbaan zal 137 meter lang worden. Ook zijn er glijbanen waarbij men tegen elkaar naar beneden kan racen langs drops en scherpe bochten. Deze glijbanen worden ongeveer 103 meter lang. De bouw van Tropical Plunge begint in de herfst en het complex moet klaar zijn op 30 maart 2016. Als Tropical Plunge voltooid is zal waterpark Soak City 14 hectare groot zijn en bevat het waterpark 36 glijbanen, twee golfslagbaden, twee grotten, een lagune en een wildwaterrivier.

Tropical Plunge 2