Rocky de Bever viert 40 jaar Walibi Belgium

40 jaar WalibiOp zwarte zaterdag 1 augustus vertrok Rocky de Bever, net als twee jaar geleden, richting Wavre om wat te vieren. Het pretpark Walibi Belgium bestaat dit jaar namelijk 40 jaar en daarom organiseerde het park van vrijdag 24 juli tot zondag 2 augustus een negendaags verjaardagsfeest en een drietal speciale nocturnes met slotshow. De nocturnes vonden plaats op vrijdag 24, zaterdag 25 juli en zaterdag 1 augustus. Het verjaardagsfeest werd door Walibi Belgium groots aangekondigd op de website en op social media. Tijd om eens te kijken of het feest echt zo groots was als Walibi Belgium het aangekondigd had. Kijk snel verder en bekijk ook de foto´s en video´s!

40 jaar Walibi Belgium

Aankomst en algemene indruk
We hebben net als vorige keer ook dit jaar ontzettend geboft met het mooie weer. Geen regen of harde wind, ongeveer 25 graden en de hele dag volop zon. Omdat we ver moesten reizen maar toch zo optimaal mogelijk van ons dagje uit wilden profiteren, waren we al om 10 uur aanwezig in het park. De parkeerplaats was al behoorlijk vol. We hebben eerst een rondje door het park gemaakt, rechtsom om het meer. Het was er toen al erg druk en volgens de informatieborden stond er om 10.30 uur al een wachtrij van 50 minuten bij de achtbaan Vampire. Ook bij de achtbanen Weerwolf  en Calamity Mine stonden er al snel behoorlijke rijen van een half uur. Afgezien van de drukte lag het park er prachtig bij: schone restaurants, schone toiletten en nauwelijks afval op de paden.

Ook is Walibi Belgium een erg groen park, bloembedden, veel grasvelden en hoge bomen sieren het park echt. De restaurants zijn stuk voor stuk keurig onderhouden en daarnaast ook nog eens sfeervol ingericht. Ook valt het op dat het park twee kindergedeeltes heeft: eentje aan elke kant van het meer. Hierdoor zijn de bezetting en doorstroming in het park niet alleen beter ook worden de kindergedeeltes in het park veel beter bezocht, zeker vergeleken met Walibi Holland daar is Walibi Play Land vaak uitgestorven op zowel drukke als rustige dagen. En over de rest van het park staan ook familieattracties verspreid dus er is voor ieder wat wils in dit gezellige familiepark!

Programma 40 jaar Walibi Belgium
Voor het 40 jarige bestaan van Walibi Belgium had het park een speciaal programma samengesteld voor de drie nocturnes. De activiteiten vonden tussen 12.00 en 20.00 uur plaats in de ruimte naast het reuzenrad. Jammer dat alleen op deze plek activiteiten waren. Voor de rest was er op geen andere plek in het park te zien dat het een speciale nocturne was, ook waren er geen versieringen toegepast in het park. Naast het reuzenrad was een speciaal strand ingericht met heuse zandtaart voor Walibi. Ook waren er ligstoelen met parasols en een groot podium. Op het podium vonden activiteiten als schminken, Zumba, een ballonartiest en capoeira plaats. Ook was er voor de kinderen een springkasteel, kon je op de foto met Walibi en je kon een airbrushtattoo van 40 jaar Walibi Belgium laten zetten. En aan het einde van de avond om ongeveer 22.45 uur was er op het grote meer nog een prachtige vuurwerkshow.

Een erg leuk programma voor kinderen alleen jammer dat pas zo laat op de avond het vuurwerk losbarst. Het zal voor vele bezoekers een unieke ervaring zijn om 40 jaar Walibi Belgium mee te mogen maken, maar mensen met kleinere kinderen kunnen dan helaas niet het hele programma meemaken. De eindshow op het meer bevat namelijk unieke elementen waar veel bezoekers op willen maar niet kunnen wachten. Daarnaast was er wat onduidelijkheid over het programma, op internet stond vermeld dat de oude parkmascottes te zien zouden zijn overdag, maar eenmaal in het park bleek dat de oude mascottes pas bij de eindshow te zien waren. Dat is ook jammer, zeker voor bezoekers die speciaal voor de oude mascottes komen.

Attractieaanbod
Naas het speciale programma waren er gelukkig genoeg attracties om ons te vermaken. Want in Walibi Belgium staan een paar attracties die ook in Walibi Holland staan. Deze attracties stammen veelal uit de Six Flags tijd tussen 200 en 2004. Voorbeelden van dezelfde attracties zijn de topspin Buzzsaw, boomstamattractie Flash Back, achtbaan Cobra, het reuzenrad, zweefmolen de Wave Swinger en veel kinderattracties zoals Fibi´s Bubble Swirl en de Guitar Riff. Stuk voor stuk leuke attracties natuurlijk. De Cobra verveelt nooit en ook Flash Back is prachtig gethematiseerd. De lampjes aan het begin van de ride geven echt een extra dimensie aan de rit.

Maar Walibi Belgium heeft ook veel unieke attracties zoals de familieattractie Gold River Adventure, darkride Challenge of Tutankhamon, de geweldig spannende 77 meter hoge Dalton Terror, rapid river Radja River en als klapstuk natuurlijk Psyké Underground! Psyké hebben wij vorige keer helaas niet kunnen doen omdat de attractie toen nog gesloten was wegens de renovatie. Daarom hebben we hem deze keer voor het eerst gedaan. Een geweldige kort maar krachtige achtbaan met een mooi thema en leuke afwerking. Superleuke toevoeging voor dit park. De overkapping maakt deze achtbaan tot een uniek exemplaar. Psyké Underground is een historische aanwinst voor Walibi Belgium.

Eindoordeel en foto´s
Het programma van de nocturne 40 jaar Walbi Belgium an sich vonden wij wat tegenvallen. We hadden een uitgebreider programma verwacht. De eindshow was wel prachtig ingedeeld. Jammer dat deze pas zo laat op de avond ingepland was. Veel gezinnen met jongere kinderen verlieten het park namelijk al eerder. Voor de rest vinden wij Walibi Belgium een prachtig park dat uitermate geschikt is voor gezinnen met zowel grote als kleine kinderen. Ook tieners en jongvolwassenen kunnen zich hier opperbest vermaken dankzij de diversiteit in het attractieaanbod. Van ons mag Walibi Belgium nog 40 jaar zo door blijven gaan!

 

One thought on “Rocky de Bever viert 40 jaar Walibi Belgium

Comments are closed.