Waterpark Aqua Mexicana in Slagharen is groot succes

Logo_Aqua_Mexicana_2015Het nieuwe waterpark Aqua Mexicana in Attractiepark Slagharen blijkt een schot in de roos. Sinds de opening in mei dit jaar hebben 75.000 bezoekers het park bezocht. Daarnaast heeft Aqua Mexicana de publieksprijs gekregen van Kidsvakantiegids als “beste vakantie met Aquapark” in de Benelux en Duitsland. Zoover plaatste begin deze maand het waterpark op nummer 6 in Europa.

Slagharen opende in mei 2015 een groot indoor- en outdoorwaterpark van 5.200 m² in sferen van de Mexicaanse oudheid. Het watercomplex heeft tien glijbanen met een totale lengte van 546 meter, waarvan drie bijzonder groot en interactief met special effects. Ook beschikt het park over een bubbelbad voor 70 personen, een zwembad en diverse waterspeelplaatsen. Kids Vakantiegids lanceerde het Kids ZwemparadijsTip! Keurmerk vlak voor de zomer om accommodaties die waterpret hoog in het vaandel hebben te belonen.

Uit een lijst van honderden accommodaties in Nederland, België en Duitsland is per categorie een top vijf geselecteerd op basis van waterpretfaciliteiten zoals waterglijbanen, -attracties, -sporten en de mate waarin het zwembad is gethematiseerd. Vervolgens koos het publiek per categorie één winnaar. Er werd ruim 2400 keer gestemd. Directeur Wouter Dekkers is erg trots op de eerste resultaten. “Het overtreft al onze verwachtingen in zowel gasttevredenheid als aantal bezoekers. Ruim twee maanden na de officiële opening blijkt het wisselvallige weer en tropische hitte veel bezoekers te trekken. Slagharen kan nu beter inspelen op de verschillende weertypen en zo een leuk dagje uit of vakantie uit meer garanderen”.