Rocky de Bever naar Summer Vibez in Walibi Holland

Overdosis ZomerOp woensdag 15 juli was de tweede editie van de Summer Vibez 2015, voorheen Summer Nights, in Walibi Holland. En dat betekent volgens Walibi #Hardgaan tot 23.00 uur ’s avonds. Tijd om naar Biddinghuizen te gaan! Rocky de Bever was er dit jaar op woensdag 22 juli bij om de sfeer te proeven, bij de optredens te kijken en om natuurlijk van de attracties te genieten. Nieuw dit jaar tijdens het evenement: een heuse foamparty en gooien met kleurpoeder.

Algemene indruk
De Summer Nightz vinden dit jaar voor de vijfde keer in de geschiedenis van het park plaats. Vorig jaar, in 2013 en 2012 was Rocky de Bever ook al aanwezig op het evenement. Dit jaar beloofde het evenement net een tikkeltje anders te worden dan vorig jaar. Walibi Holland lastte een extra festivaldag in en nieuw dit jaar is de Ibiza Foam Party voor de Haciënda; dit is een heuse schuimparty zoals je deze normaal gesproken alleen op Ibiza tegenkomt. De derde nieuwigheid heeft te maken met gooien met kleurpoeder want tijdens de Color Explosion geniet men tijdens, wanneer de muziek wegvalt, van spetterende kleuren omdat iedereen elkaar bestuift met uitwasbaar kleurpoeder. De Color Explosion was vlakbij het reuzenrad.

Programma-Summer-Vibez-2015Programma
Er zijn ook dit jaar tijdens de Summer Vibez een hoop activiteiten georganiseerd. Zo was het team van Coca-Cola weer aanwezig met hun speciale Coca Cola bus. In de bus was een mini tentoonstelling te zien en gasten konden er een koud glaasje cola halen. Ook konden er spelletjes worden gespeeld waarbij prijzen zoals petjes te winnen waren. Dit jaar ging het evenement al om 12.00 uur van start. Hieronder het overige programma:

10.00 uur – 23.00 uur Chill Out area bij het meer naast de Hall of Fame, compleet met DJ en strandlakens
12.00 uur – 22.00 uur Banana Water Race op het meer naast de Robin Hood
12.00 uur – 22.00 uur Flyboarding op het meer naast de Robin Hood
12.00 uur – 23.00 uur Coca-Cola area op de plaats van de oude kinderboerderij
18.00 uur – 23.00 uur Après-ski Chill Out area bij de Crazy River, compleet met springkussen en foute hits
18.00 uur – 23.00 uur Superstijl op het hoofdpodium, het publiek bepaalt de muziek
18.00 uur – 23.00 uur Ibiza Foam Party voor de Haciënda, compleet met DJ
18.00 uur – 23.00 uur Color Explosion op het achter het reuzenrad

Gooien met poeder en schuim
We verbaasden ons vorig jaar al over het leuke evenementenaanbod tijdens de Summer Nights, dit jaar vonden we het programma nog beter. De Color Explosion werd erg goed bezocht en lag ook op een goede plaats in het park. Wie niet onder de fluorescerende kleurpoeder wilde zitten kon gemakkelijk omlopen zonder vies te worden. Bij de Foam Party was het helemaal een gekkenhuis. Er was veel te veel schuim waardoor een groot gedeelte rondom de dansvloer vol lag met schuim en dat gaf vooral in de Haciënda een bende. Mensen gooiden behoorlijk met het schuim over en weer. Ook belandde er veel schuim in de fontein voor het podium. Met name kinderen vermaakten zich volop in deze fontein.

Gezinnen vs. jongeren
Het viel ons op dat er op 22 juli erg veel gezinnen met kinderen in het park aanwezig waren. Ook hele familiegezelschappen waren op het feest afgekomen. Vorig jaar merkten we dat de harde muziek kinderen afschrok, door de samenstelling van het programma hadden kinderen daar dit jaar minder last van. We hebben veel kinderen bij de Foam Party en bij de Après-ski gezien. Vooral het springkussen daar was erg populair. In de Coca-Cola area waren veel gezinnen te vinden. En de banaan en het flyboarden waren net als vorig jaar weer erg in trek bij de jongeren. Goed gedaan Walibi, er was dit jaar echt voor elke doelgroep wat wils in het park!

Eindoordeel
Reuzeleuk evenement is dit, we hebben ons de hele avond vermaakt. Vorig jaar waren we wat minder enthousiast over het evenement omdat er veel harde muziek was en je kon merken dat merendeel van het publiek dat niet kon waarderen. Dit jaar was het beter geregeld. De populaire evenementen zoals het flyboarden en de banaan zijn gebleven, maar het overgrote deel aan harde muziek is weggehaald en dat zorgde voor een mooie balans in de activiteiten. Het park stroomde dit jaar veel later leeg dan vorig jaar. Vorig jaar ging het overgrote deel rond 20.30 uur al richting huis, dit jaar was het rond 22.00 uur nog steeds gezellig druk in het park. Al vinden wij het toch erg jammer dat er ook dit jaar geen vuurwerkshow te bewonderen was aan het einde van de avond. Misschien een leuke toevoeging voor volgend jaar?

Foto’s