Eerste Midzomernacht in de Efteling succesvol

Efteling logoAfgelopen zaterdagavond genoten ongeveer 4500 belangstellenden in de Efteling in Kaatsheuvel van een nieuw en exclusief event: de Efteling Midzomernacht. Van 19.30 tot 01.00 uur ontdekten zij het ultieme festivalgevoel tussen de attracties en tijdelijke loungeterassen met foodtrucks. Die waren te vinden in de drie themarijken Elfenrijk, Faunenrijk en Trollenrijk. De Efteling is erg tevreden over de sfeer van dit nieuwe evenement waarin het park zich van een geheel nieuwe kant laat zien.

Ter gelegenheid van de Midzomernacht-viering was het attractiepark opgedeeld in drie aparte delen met acteurs verkleed als faunen, elfen en trollen. Muziek en kostuums waren afkomstig uit de musical Droomvlucht, die in 2011 en 2012 in het Efteling Theater draaide, zo meldt Looopings. Er dansten bezoekers op silent disco muziek in het bos bij het Spookslot of chillden bij live muziek onder de Pagode. Zij proefden culinaire verrassingen zoals eetbare bloemen, labne met Libanees platbrood of gin & tonic’s onder de Python. Omstreeks middernacht verwelkomden elfjes, trollen en faunen de zomer rondom meibomen op verschillende pleinen. De avond werd afgesloten met duizenden dobberende wenslantaarns op de feeëriek verlichte vijver.

Elke bezoeker ontving een lichtgevend polsbandje, om de magische sfeer te versterken. Op de Speelweide, het grote grasveld tussen de Stoomcarrousel en Monsieur Cannibale, waren foodtrucks neergezet. Een bospaadje achter het Spookslot werd gebruikt als een ‘silent disco’. Op veel plekken stonden opvallende opblaasbare decoraties. De avond werd afgesloten met een ‘Midzomernachtwandeling’ om de Gondoletta-vijver, waarin honderden kleine lampjes dreven. Op verschillende plekken in het water stonden vreugdevuren. In de bootjes van de Gondoletta zaten acteurs. Het pretpark was geopend tot 01.00 uur ’s nachts, maar veel attracties sloten om middernacht.