Gewonden bij ongeluk The Smiler in Alton Towers

Alton Towers logoVandaag zijn er in het Engelse attractiepark Alton Towers vier mensen gewond geraakt tijdens een ritje op de achtbaan The Smiler. Er zijn twee treintjes op elkaar gebotst tijdens de rit. Toen het ongeluk gebeurde was er een treintje vol met mensen, het andere treintje was leeg. In totaal waren er zestien mensen bij het ongeluk met de twee treintjes betrokken.

Volgens ooggetuigen was er veel bloed te zien toen het ongeluk gebeurd was. Volgens het Alton Towers is er direct eerste hulp geboden aan de slachtoffers van het ongeval. Ook werd er een traumahelikoper opgeroepen ter assistentie. De brandweer heeft alle inzittenden met hoogwerkers bevrijd uit de achtbaankarretjes. Vier personen zijn naar het ziekenhuis overgebracht. Alton Towers laat op de website weten dat het park morgen gesloten blijft voor nader onderzoek naar de totstandkoming van het ongeval.

Hoe lang The Smiler nog gesloten blijft is momenteel niet bekend. Achtbaan The Smiler is al vaker negatief in het nieuws geweest. De bouwwerkzaamheden van de achtbaan liepen niet voorspoedig en de openingsdatum moest keer op keer verschoven worden. Sinds de opening van de achtbaan in mei 2013 kwamen er onderdelen zoals bouten los van de baan. Hierdoor kwamen uiteindelijk twee baandelen los te liggen. Daarop besloot Alton Towers de attractie en de ongeveer 1000 wachtende personen direct te ontruimen.