Bouw Wicked Cyclone voltooid

Wicked Cyclone logoOngeveer acht maanden nadat de bouw van de Wicked Cyclone in Six Flags New England officieel werd aangekondigd, is de bouw van deze nieuwe achtbaan afgerond. Er is met man en macht hard doorgewerkt om de coaster op tijd af te krijgen. Op het laatst was het bouwteam 60 uur per week met de achtbaan aan de slag. Maar het resultaat mag er beslist zijn! En deze achtbaan kent indrukwekkende statistieken.

Wicked Cyclone

Wicked Cyclone is 33 meter hoog en 1010 meter lang. De drop is 79 graden steil naar beneden. Een ritje duurt ongeveer anderhalve minuut. De topsnelheid is 89 km per uur en de baan bevat enkele overbanked turns en drie indrukwekkende inversies waaronder een ‘200 degree stall’. Wicked Cyclone is ‘s werelds eerste 200 degree stall dus daarmee heeft Six Flags New England een mooie primeur te pakken. Er komen twee treintjes met zes karretjes op de track te staan. In elke trein is plaats voor 24 personen.

Six Flags maakte eind augustus de uitbreidingen voor de parken in 2015 bekend. Er zijn ongeveer acht grote uitbreidingen waarvan de Wicked Cyclone in Six Flags New England een grote is. Rocky Mountain Construction heeft de verbouwing van de houten coaster tot houten/stalen coaster op zich genomen. RMC heeft al eerder achtbanen van Six Flags voorzien van I-Box. De renovatie wordt bijvoorbeeld ook toegepast op de Colossus in Six Flags Magic Mountain. RMC daarnaast bekend van achtbanen als Goliath in Six Flags Great America en Medusa Steel Coaster in Six Flags Mexico. Ook hebben ze de hand gelegd aan de Iron Rattler in Six Flags Fiesta Texas en de helaas dodelijke achtbaan New Texas Giant in Six Flags over Texas.