Wereldprimeur in Bellewaerde

Bellewaerde LogoBellewaerde opent vandaag voor het eerst de deuren en pakt meteen uit met een wereldprimeur.  Tijdens de gloednieuwe Stunt & Dive Show Gold Rush springen twee duikers samen vanaf een duizelingwekkende hoogte van 25 meter in een klein zwembad van slechts tien meter doorsnee en amper vier meter diep. Nooit eerder ter wereld is een dergelijke sprong uitgevoerd. Vanaf vandaag kan dit iedere openingsdag bewonderd worden in Bellewaerde!

Vanaf 4 april kunnen de bezoekers de gloednieuwe Stunt & Dive Show: Gold Rush ontdekken. Tijdens deze spectaculaire show wordt het publiek ondergedompeld in de jaren 1800 en beleven ze samen met een groep goudzoekers een adembenemend avontuur in en rond een onderwatergelopen goudmijn. In de hoop om het goud te vinden, wordt een ultieme hoogtesprong vanaf een duizelingwekkende hoogte van 25 meter uitgevoerd door twee  duikers tegelijkertijd.

Deze hoogtesprong met twee duikers is een wereldprimeur, nooit eerder ter wereld is een dergelijke sprong vanop 25 meter in een bad van slechtstien meter doorsnee en amper vier meter diep uitgevoerd. Een duik van zo hoog vergt uiterste concentratie van de duikers. Omdat onderlinge communicatie en vertrouwen belangrijk is, springen steeds twee dezelfde duikers met elkaar naar beneden. Een adembenemend spektakel voor het publiek, dat tijdens de uitvoering wordt gevraagd om zo stil mogelijk te zijn.