Plopsaland De Panne bevestigt: bouw houten achtbaan

Plopsaland de Panne logoHet Belgische pretpark Plopsaland De Panne is nog maar net aan het seizoen van 2015 begonnen of er worden al plannen voor het seizoen van 2016 of 2017 onthuld. Het park heeft namelijk officieel bevestigd dat er een houten achtbaan gebouwd gaat worden! Dat maakte het park zelf bekend door een officiële bouwaanvraag op Facebook te plaatsen.

De bouwaanvraag is op dinsdag 24 maart naar de gemeente De Panne verstuurd. Over de openingsdatum of de fabrikant van de nieuwe houten achtbaan wordt nog niets verklapt. Maar volgens Looopings heeft de Plopsa-keten een contract afgesloten met de Amerikaanse firma Great Coasters International. Zij bouwden onder andere Joris en de Draak in de Efteling en Troy in Toverland. Looopings meldt ook dat de houten coaster aangekleed zal worden als een Zwitsers bergdorpje. Dit thema moet dan verwijzen naar de Studio 100-animatieserie Heidi. Het park focust op deze serie om meer Franse bezoekers te lokken. Heidi is namelijk erg populair bij de Fransen. Zie hieronder het populaire figuurtje.

Heidi