PortAventura presenteert volop evenementen in 2015

PortAventura 20 jaar logoHet Spaanse attractiepark PortAventura nabij Salou is net als vele andere attractieparken weer helemaal klaar voor een nieuw seizoen. Dit seizoen bestaat het park precies 20 jaar! Op 21 maart opent het park de deuren weer met als aftrap een speciaal event voor fans van het park. Ook deed het park onlangs een uitspraak over het nog te bouwen Ferrari Land. In dit park komt de hoogste en snelste achtbaan van Europa te staan!

Evenementenkalender

 • 21 maart zal PortAventura speciaal de deuren openen met een speciaal evenement voor de grote fans van online websites over PortAventura
 • 18 april organisereert men een dag gewijd aan een goed doel voor kinderen. Meer info kun je hier vinden: http://www.fedaia.org/
 • 9 mei is er ‘Hartdag’ in het park, georganiseerd door de Vereniging van Cardiopaties congènites en SHE Foundation. Meer info: http://www.jornadadelcor.com/
 • 24 mei wordt er een race voor het goede doel gehouden. Meer info op http://www.cursasolidariaportaventurafundacio.com/
 • 7 juni: de dag van de solidariteit. Wordt georganiseerd in solidariteit met kinderen met kanker. Meer info: http://www.afanoc.org/
 • Summerevent, elke dag van het zomerseizoen wordt dit jaar van 27 juni tot 5 september afgesloten met de “piromusical Fiestaventura”
 • Het immens bekende Cirque du Soleil slaat wederom zijn tenten op in het park van 3 juli tot 23 augustus 2015 voor de show Amaluna
 • Oktoberfest, liefhebbers van attractieparken en van dit Duitse feest kunnen terrecht op 11, 12, 18 en 19 september
 • Haloween, een klassieker voor PortAventura. In het park vanaf 26 september tot en met 15 november
 • 3 oktober wordt een speciaal event voor patiënten met het syndroom van Down gehouden. Meer informatie op: http://sindromedown.cat/
 • Op 23, 24 en 25 oktober zal PortAventura een van de rustpunten worden van de Costa Daurada Rally RACC Catalunya 2015. Meer info: http://rallyracc.com/
 • Kerstfeest, the most wonderful time of the year zal plaatsvinden van 21 november 2015 tot 6 januari 2016

Special Events PortAventura

Ferrari Land
In 2014 kondigde PortAventura aan dat het in samenwerking met Ferrari een speciaal pretpark rondom het automerk ging bouwen. In Ferrari Land komen een hele hoop attracties te staan, waaronder ‘s werelds hoogste en snelste verticaal versnellende achtbaan. De achtbaan lijkt behoorlijk op de Kingda Ka die in Six Flags Great Adventurestaat. Ook komt er een groot vijfsterren Ferrari Hotel met 250 kamers en een spectaculair zwembad nabij Ferrari Land te staan. Er komen in het park ook restaurants, winkels en racesimluatoren waarin men kan autoracen. Het wordt dus echt een state-of-the-art attractiepark. ‘We hebben diverse verzoeken gehad voor een vergelijkbaar Ferrari-park. En na een grondige selectie hebben we gekozen voor PortAventura. Het nieuwe Ferrari Land zal zowel Formule 1-fans als families aanspreken.’ vertelt Ferrari directeur Andrea Perrone.

Luis Hérault, de nieuwe directeur van PortAventura, verklaarde onlangs aan de pers dat de bouw van Ferrari Land begint op 7 mei 2015. Hij vertelde er wel bij dat de verwachte openingsdatum pas eind 2016 of begin 2017 zal zijn. Dit nieuwe partnerschap tussen Ferrari en PortAventura zal het resort naar verwachting meer dan 500.000 extra bezoekers per jaar opleveren.  In 2016 of 2017 moet het 75.000 m2 grote Ferrari Land dan openen voor het publiek. Het zal het enige Ferrari Land in Europa worden. Toch is het niet het eerste attractiepark met de merknaam Ferrari dat opent, in Abu Dhabi bevindt zich namelijk Ferrari World waar nu nog ‘s werelds snelste achtbaan de Formula Rossa staat.