Thema nieuwe attractie Plopsa Coo bekend

Plopsa Coo logoIn het voorjaar van 2015 opent het Belgische attractiepark Plopsa Coo, gelegen vlakbij Stavelot, een gloednieuwe familieattractie. De waterattractie met drie verschillende glijbanen zal helemaal geïntegreerd worden in de natuurlijke omgeving van het park. Ook het thema van de attractie zal hier nauw bij aanleunen. Inmiddels is de thematisering rondom de attractie ook bekend: de attractie krijgt een dinothema!

Dino Splash
Op de oude concept arts was er eerst een sneeuwlandschap te zien, maar dat lijkt nu aangepast te zijn naar een landschap met prehistorische dieren. De besneeuwde berg werd vervangen door een vulkaan. Bezoekers zullen hier vanaf een platform, op een hoogte van twaalf meter, tegen hoge snelheid de waterglijbanen kunnen afdalen op rubberen bootjes. Eén glijbaan krijgt de vorm van een golf en heeft een totale lengte van 125 meter. De twee andere glijbanen, die in een vulkaan overgaan van een gesloten naar een open glijbaan, hebben elk een lengte van zo’n 50 meter en zijn voorzien van speciale licht- en geluidseffecten. Kostprijs van deze nieuwe belevenis: twee miljoen euro. De bouwaanvraag is al ingediend en de bouwwerkzaamheden zijn ook al begonnen. Dino Splash zal ongeveer 12 meter hoog worden en openen rond de zomerperiode.

Ardennen
Het Plopsa-park, dat zich middenin een vallei in de Ardennen bevindt, staat onder meer bekend omwille van de Watervallen van Coo. ‘De nieuwe waterattractie is dan ook op deze watervallen gebaseerd.‘  verklaart Steve Van den Kerkhof, directeur van de Plopsa-groep. ‘Plopsa Coo staat voor fun, avontuur en natuur. Deze nieuwe waterglijbanen vormen een perfecte combinatie van deze elementen. We zijn dan ook erg blij met deze mooie aanvulling op ons huidige attractie-aanbod!‘ voegt Park Manager Jean-Luc Bertrand trots toe.

Dino Splash Plopsa Coo