Gardaland voorziet dive coaster van interactieve wachtrij

Gardaland logoZoals iedereen waarschijnlijk wel weet was het Italiaanse attractiepark Gardaland druk bezig met de bouw van een indrukwekkende Bollinger & Mabillard dive coaster Oblivion The black hole, welke inmiddels voltooid is. Nu maakt het park de theming rondom de nieuwe attractie bekend. Lees snel verder en ontdek meer over de interactieve wachtrij die bij de attractie hoort!

Gardaland belooft een spectaculaire attractie: de interactieve wachtrij, het instappen op het station en de ritbeleving moeten stuk voor stuk voorzien worden van special effects. De attractie krijgt een spacetintje en zal voorzien worden van een soort portal tussen de aarde en een andere dimensie. Ook over de kleuren van de attractie is nagedacht. De kleur van de attractie is expres wit gebleven zodat ze dive coaster in harmonie opgaat in het themagebied waar de witte attracties Space Vertigo en Flying Island staan, beide NASA-achtig gethematiseerd.

De ingang van de tunnel bij de drop krijgt ook een paar mooie themaonderdelen erbij. Het moet namelijk lijken alsof het begin van de tunnel, de portal, alles naar binnen zuigt wat ook maar in de buurt komt. Dus niet alleen de treintjes en de bezoekers worden meegezogen naar een andere wereld, ook objecten zoals een windmolen, een watertank, en een wagentje worden meegezogen door de portal. Ook zullen er diverse objecten van de TV-crew, die verslag deed over de achtbaan, te zien zijn.

Een ander hoogtepunt wordt de wachtrij, zo kondigt Gardaland aan. Deze wordt interactief gemaakt zodat de bezoekers zich niet hoeven te vervelen tijdens het wachten. Als eerste komen bezoekers langs een trainingscentrum waarin ze worden gecheckt en klaargestoomd voor een lancering in de ruimte. Maar is iedereen ook echt klaar om alle gevaren aan te kunnen? Dit wordt nog eens extra getest in een volgend gedeelte van de wachtrij waarbij special effects gebruikt worden. Bezoekers komen langs LED schermen waarbij ze tests doen onder begeleiding van een stem die ze door de opdrachten heenloodst. Als je slaagt voor de testen mag je door naar het platform om aan boord te gaan van Oblivion the black hole!