Nieuws uit Gardaland

Gardaland logoZoals iedereen waarschijnlijk wel weet was het Italiaanse attractiepark Gardaland druk bezig met de bouw van een indrukwekkende Bollinger & Mabillard dive coaster Oblivion – The black hole, welke inmiddels voltooid is. Het park heeft inmiddels ook aangekondigd dat er in het Gardaland Hotel een speciale Oblivion themakamer in aanbouw is. Daarnaast krijgt het park er in 2016 nog iets nieuws bij namelijk een gloednieuw hotel genaamd Gardaland Adventure Hotel!

Op 19 juli 2015 bestaat Gardaland, overigens het eerste attractiepark van Italië, 40 jaar en het park wilde zichzelf en natuurlijk ook de bezoekers trakteren op een nieuwe ride. Daarom is deze ‘novelty coaster’ van B&M in het leven geroepen. B&M is een van de meest prestigieuze achtbanenbedrijven. Ze bouwen wereldwijd enorme coasters en worden beschouwd als een van de beste achtbaanbouwers ter wereld. De rides die zij ontwerpen en bouwen zijn stuk voor stuk uniek, er zijn geen twee identieke B&M achtbanen ter wereld want elk project is maatwerk. Gardaland ging overigens al eerder de samenwerking met B&M aan bij het bouwen van de Wing Coaster Raptor in 2011.

Het thema van deze nieuwe 42 meter hoge dive coaster heeft volgens de geruchten met meteorieten, aliens en de ruimte te maken. Oblivion – The black hole opent op 26 maart voor publiek. Op de andere nieuwigheid moeten we wachten tot 2016. Dan opent het nieuwe hotel. Het Gardaland Adventure Hotel krijgt maar liefst 100 kamers die stuk voor stuk gethematiseerd worden. De hoofdthema’s worden jungle, artic, wild west en arabisch avontuur. Ook krijgt het hotel een prachtig restaurant, geheel in Egyptische stijl. Het restaurant wordt voorzien van interactieve elementen waardoor het oude Egypte weer helemaal tot leven komt. Dat wordt avontuurlijk dineren in Gardaland.