Naam nieuwe attractie Toverland bekend

Attractiepark Toverland logoAttractiepark Toverland in Sevenum heeft na een paar maanden wachten eindelijk de naam en de openingsdatum van de nieuwe attractie bekendgemaakt. Het wordt de Maximus’ Blitz Bahn die in maart 2015 voor het publiek zal openen, zo maakte het pretpark gisteren bekend op de Facebookpagina en op de website. Eerder plaatste het park al een teaser van de nieuwe attractie op YouTube. Bij deze ‘Woudracer 2.0’ hoort het achtergrondverhaal van de Oostenrijkse uitvinder Maximus Muller.

Skilift op poten
Maximus heeft volgens het achtergrondverhaal een tijdje in Villa Fiasko gewoond. Dit was destijds het huis van zijn grootouders. De jonge uitvinder knutselde zo enthousiast zijn uitvindingen in elkaar dat binnen mum van tijd het hele huis volgebouwd was met uitvindingen waardoor hij noodgedwongen een ander onderkomen moest zoeken. Hij verhuisde weer terug naar zijn geboorteland Oostenrijk, naar een afgelegen plekje in de Alpen zodat hij in alle rust zijn uitvindingen kon ontwikkelen en testen. Uitvindingen als bomenkappers en lopende skiliften vielen in de prijzen.

Terug naar Toverland
Ook was Maximus in Oostenrijk begonnen aan een nieuwe uitvinding: de snelste elektrische bobslee ter wereld. Helaas is hem dit tot op heden niet gelukt. De schetsen waren er wel maar de Oostenrijkse omgeving was niet goed genoeg om zijn uitvinding te testen en daarmee een snelheidsrecord te vestigen. Daarom keerde hij terug naar Toverland. Tevens hoopte hij in Toverland magische onderdelen en grondstoffen te vinden voor zijn uitvinding. Hij heeft naast Villa Fiasko zijn chalet gebouwd, uiteraard geheel in Oostenrijkse stijl zodat hij zich thuisvoelt in het park.

Snelheidsrecord
Maximus is op zoek naar de snelste proefkonijnen. Daarom nodigt hij vanaf 28 maart, de openingsdag van het pretparkseizoen in Toverland, alle bezoekers van Toverland en natuurlijk andere durfals uit om zijn uitvinding te komen testen. Hij hoopt met de hulp van alle bezoekers eindelijk een snelheidsrecord te vestigen waar hij al zo lang op gehoopt had. Vanaf 28 maart is het dus mogelijk om de nieuwe attractie uit te proberen. Bezoekers kunnen tijdens de rit genieten van een Oostenrijkse soundtrack terwijl ze door een berglandschap suizen.